onsdag den 30. marts 2011

80´er nostalgi


Jeg har været i mine gemmer og her er lidt mere, som jeg lavede dengang min ældste datter var lille. Dette er et tæppe som både kunne hænges op på væggen og i bunden af kravlegården. Størrelsesforholdet på dyrene er lidt forskelligt, da jeg har fundet mønstrene til dem forskellige steder og ikke havde nogen særlig erfaring i applikering, men jeg synes det er lidt charmerende at kigge på i dag


Min svigerinde var på besøg sidste lørdag, og lå denne trøje slængt over en stol og hun spurgte, om jeg havde strikket mig en ny trøje, og da lo jeg højt og hun kiggede uforstående på mig - alt er så retro for tiden, og denne trøje strikkede jeg i 1979, så vi har bevæget os så langt i moden, at den er hyper moderne igen - den er strikket i rigtig groft Færø garn og har træknapper på skulderen og langs halskanten, så da den er knappet er det en rullekrave

tirsdag den 29. marts 2011

Patchwork- log cabin og 6-kanter

Her inde i blogland ser jeg, at mange har/bruger rigtig flotte retrostoffer og at den yngre generation er begyndt at sy patchwork i hånden af seks kanter, så jeg synes jeg vil vise jer nogle patchwork-tæpper jeg lavede først i 80´erne på aftenskoleundervisningen.


Dette var det første tæppe jeg lavede, og dengang rev man stofferne i strimler, strøg dem godt og så blev de syet på et bagstykke til en firkant, som når man havde mange, satte sammen til f. eks. et tæppe. Dette tæppe er syet af rester fra beklædnings-syning, samt stykker jeg købte på udsalg. Jeg stod i lære dengang, så der var ikke så mange penge at rutte med, og ej heller kunne man her på øerne købe det der i dag betegnes som patchwork stoffer, men jeg har altid været glad for tæppet. Det er specielt smukt ophængt på en  væg, og man kan se det på lidt afstand, da flyder farverne sammen og det minder om regnbuen.


Da vi alle damerne sad og syede, nogle i maskin og andre i hånden sagde jeg altid, at sy de der sekskanter, det gad jeg altså ikke, men nysgerrig som jeg er, så skulle det afprøves. Jeg lagde ud som før med de rester jeg havde, og ambitionerne var en grydelap, måske en pude, men inden jeg vidste af, var jeg faldet for teknikken, og sørme om det ikke endte med, at jeg måtte købe mere stof og det blev til et dobbelt sengetæppe - ja sådan kan det også gå, og det blev jeg drillet en del med af mine syfæller på aftenskolen ;)

søndag den 27. marts 2011

Perleblogger + give away :)

I dag er jeg perleblogger hos Karen, og i den forbindelse kommer der her min aller første give away :)


1. præmie er en strikket pung fra Lisbeth Dahl, som jeg har pyntet lidt med nogle små knapper.
2. præmie er bogen "Perledekration" af Iréne Lassus og Anne-Marie Voituriez.
3. præmie er en turkisfarvet hækklet og filtet bordskåner.

Sådan deltager du:

1. lod: Skriv en kommentar til indlægget her
2. lodder: skriv en kommentar til indlægget + fast læser
3. lodder: skriv en kommentar + fast læser + indlæg på egen blog

Vinderen trækkes den 10. april :)

lørdag den 26. marts 2011

StrikFor nogen tid siden strikkede jeg mig denne trøje, den var så spændende at strikke, at den tog ikke så lang tid at strikke som jeg havde forventet. Mønsteret er fra bogen Feminin strik af Lene Holme Samsøe, og i sidste nyhedsbrev fra www.sommerfuglen.dk oplyste de, at der er kommet en Feminin strik nr. 2, så den glæder jeg mig til at se i nærmeste fremtid ;)Trøjen har utroligt flotte detaljer i ryggen og er den her strikket i Kidopale fra Fonty. Jeg har også strikket en i Navia uno, og det var meget lettere og hurtigere at strikke i den kvalitet, men den havde ikke det sarte over sig som denne her.
fredag den 25. marts 2011

Guldsmed, skaller og broderi ?

Ja, hvad har disse til fælles, jo de to første, er lavet af det sidste - se selv


Disse tre skaller er lavet som maskinbroderi, ovenpå tynd silke, jeg er meget betaget af naturen - jeg bor jo nærmest midt i den her på Færøerne, og inspiration til dem ligger i midten af billedet, en "fliða" på færøsk taget hjem med fra mine vandreture i fjeldene - so det passer, skallen er fundet i fjeldet og ikke ved stranden. Fuglene bærer skallerne med indhold ret langt ind over øerne, inden de spiser dem, måske også fordi de bærer dem hjem til sine unger


Dette er en guldsmed, altså en dansk ;) - jeg tror ikke vi har dem her på øerne, og billedet af en guldsmed er fra en dansk bog om sommerfugle. Jeg havde en opgave under min uddannelse til Brodøse som var, at lave et insekt, og jeg blev betaget af synet af guldmedene som hang i luften over vandet på billedet i bogen. Denne har krop af bomuldsvat, som er beklædt med broderitråd, vingerne er lavet som maskinbroderi på tynd tyl, ben af pink metaltråd og øjnene er perler - jeg synes resultatet er blevet så godt, at jeg kan vise det frem:)

mandag den 21. marts 2011

Vemod og dog

Nu er så børneundervisningen slut for i vinter, og jeg har vist jeg nogle af puderne. Her til aften har jeg monteret de sidste, og jeg synes i skal se tre af dem. Imellem pigerne har jeg haft to store piger på 13 år, som viste sig at være meget kreative. Jeg har nogle standard motiver og havde de valgt sig hver sin bamse, men så begyndte de først at bemærke, at de skulle ikke have de samme øjne i bamsen som de andre. Senere blev jeg så spurgt om, hvorfor bamsen ikke havde nogen navle, og det havde jeg såmænd ikke tænkt over. Videre meddelte de, at deres bamser skulle have navler, og jeg sagde det var da helt OK. Så startede den ene pige med, at hun ønskede sig en måne ovenfor bamsen og måske nogle stjerner, og det førte så med sig, at de spurgte, om de ikke bare kunne tegne det de ønskede sig omkring bamsen (jeg har en pen hvor det tegnede forsvinder med koldt vand). De fik pennen og startede så, og jeg syntes at puderne blev så personlige og sjove i forhold til de andre, at i skulle se dem også. En mindre pige som var der også og broderede et blomstermotiv, pyntede også sin pude, med en mindre blomst oppe i hjørnet, og til sidst broderede hun sin søsters navn på puden, da puden var til en yngre søster og til slut datoen da puden var færdig broderet.

Nu kom så alt sidelæns ind i indlægget - hvorfor ved jeg stadig ikke, men må prøve at finde ud af det :(

tirsdag den 15. marts 2011

Kreativitet på forskellige områder ;)

Og så blev denne lavet til en damekomsammen i går aftes - bundene blev bagt i søndags og den blev lagt sammen og pyntet lige efter arbejdstid, så der var fart over feltet i går - var først hjemme igen omkring midnat.

Fart over feltet har der også været i dag - lige efter arbejde var der broderiundervisning for børn, og dette var den første pude i denne farvesammensætning, og da jeg elsker turkis, måtte jeg lige tage et billede og vise jerDa børnearbejdet var ovre, var der tid til afhentning af glas som var færdig brændt, og vil jeg lige vise jer skålen jeg har lavet


Nu er problemet igen, at billedet ligger på siden :( - hvorfor ved jeg ikke - men i kan da se farverne og faconen ;) - og som i ser er der lidt turkis i den også :)

Resten av ugen skulle blive lidt roligere ;)

lørdag den 12. marts 2011

Genbrug og gamle minder

Jeg har haft en dug liggende som var så slidt, at den havde nogle huller, foruden at den var tynd flere steder, men jeg nænnede ikke at smide den ud, da min farmor havde broderet den. Jeg tænkte på, hvor mange timer hun havde siddet og syet, og kunne ikke få mig selv til bare at kassere den. Under et kursus for nogen tid siden, fik jeg en opgave som gik ud på, at genbruge materialer i broderi, strik, hækling, og kom jeg straks i tanker om farmors dug. Den blev sammen med hør og bomuld, til disse to store og tykke puder, perfekte at have i ryggen, når en god bog skal læses ;) Ind imellem de gamle broderede stykker og håndbroderiet, er stoffet malet med Markal Paintstick, som er spændende at arbejde med :)

tirsdag den 8. marts 2011

Strikkeprøver til den færøske nationaldragt

Den sidste uge har jeg haft gang i strikning - jeg skal strikke en trøje til datterens nationaldragt, og den skal være færdig til omkring midten af juni. Det lyder måske ikke af så meget, men den skal strikkes på pinde nr. 2,5, være småmønstret i to farver, og færdig-gørelsen er en kapitel for sig selv, så det er nu jeg skal i gang. Den unge dame skal lige bestlutte sig for, hvilket mønster hun skal have, så mor her har strikket disse prøver, så hun har lidt at vælge imellem :)


Det ser måske lidt mærkeligt ud med numrene, men årsagen er, at den unge dame har svært ved at beslutte sig, så i disse dage med så mange smarte tekniske muligheder, så har jeg som i ser, taget billede af prøverne og sendt det via mail til min datter som studerer i Danmark, og så skal de to unge damer hjælpes ad med at finde et mønster ;) - det er jo det man har søstre til ikke :)

mandag den 7. marts 2011

Fastelavn

Ja, så har der været fastelavnsmandag i dag, og nu til aften har der været besøg af mange kreativt udklædte børn, og nogle af dem var meget friske og sang for mig, og til gengæld fik de så noget slik - jeg glemte at tage billeder af dem. Nu i aften har vi så også bagt fastelavns boller - den udgave vi her i huset bedst kan lide


De er ikke så smukke, da jeg bedst kan lide at smøre glasuren på mens de er varme, og så løber den ned ad siderne, men smagen er bare den bedste - indeni ligger der en klump remonce hvor hovedparten er marcipan, så i kan tro de smager godt. Af og til bager vi dem udenfor fastelavn-sesongen, og da kalder vi dem bare kremboller med marcipan. Om nogen skulle fristes til at prøve er opskriften her www.majkenhammer.dk - Mat-uppskriftir, dog på færøsk, men send bare mail, så får i den på dansk :)

søndag den 6. marts 2011

Hvalkød

Jeg tør næsten ikke fortælle det, men mig og Guðrun havde hvalkød til middag sidste onsdag, og hvor smagte det godt. Jeg kan forsvare mig lidt med, at det var ikke fra hvaler som var dræbt her på øerne, men kød fra storhval importeret fra Norge. Sådan så det ud i stegesoen

  og her på tallerkenen, klart til at spise

Kødet blev krydret med flere forskellige krydderier, løg og til sidst blev det omviklet med bacon, og så i ovnen i 2 timer. Saucen blev lavet af skyen som samlede sig i stegesoen og fløde :)

lørdag den 5. marts 2011

Smykker og engle i glas

I dag var jeg for sidste gang til glaskunst, og denne gang fik jeg det som var brændt færdig med hjem. Det jeg havde hjem med var smykker, 2 sæt ørestikker og 1 sæt ring med ørestikker
Nogle engle var også færdige i brænding - de ser lidt underlige ud lige nu, men som i kan se på den ene, så skal de have en perle til hoved, og så skal messingtråden klippes til, og der skal laves et øje - størrelsen på englene er sådan, at jeg kan vælge imellem at have dem om halsen eller hænge dem i vinduet, så sollyset kan skinne igennem - når solen altså skinner her i Tórshavn ;)
Disse engle er lavet til at hænge om halsen som smykke, og som i ser på den ene, så skal de hænge i en lædersnøre - jeg ved ikke hvorfor, men billederne af englene kommer at ligge på siden når jeg har indlæst dem fra computeren og ind i blog-indlægget - er der andre her i blogland der har/kender problemet ? Jeg finder ikke en mulighed for rotation af billedet, når det er indlæst i "Nyt indlæg" :(