fredag den 30. marts 2012

Hækling

Så er forberedelserne blevet lidt mere konkrete - hæklenålen har været på arbejde ;)


Først blev der lavet to stjerner - Fritidsgarn og hæklnåle 8 og 5 ;)


- ikke rigtig tilfreds, så om igen med nr. 7 og 6 -


så til sidst blev det en hel flok - jeg kan bedst lide fastheden med nål nr. 6 - så nu må i vente lidt på, hvad de skal bruges til, til jeg har hæklet nogle flere ;) og fået syet dem sammen :)

mandag den 26. marts 2012

Bergen - Norge

I week-enden var jeg en smuttur til Bergen i Norge. Sidste efterår viste jeg jer et indlæg fra Tyrkiet, hvor jeg var med til søsætning af skroget på et skib, hvor min mand var i arbejde som inspektør. Skroget blev slæbt til Norge, hvor skibet er bygget færdigt, og i lørdags var jeg inviteret med til dåbs ceremonien, hvor det fik sin navn. Det skete i det flotteste vejr og i får lige nogle blandede billeder fra Bergen 

 Denne gang blev der bogstaveligt vindues-shoppet, da butikkerne var lukket da fruen kunne gå i byen :( 



Skibet er altså ret stort - i kan sammenligne med husene omkring


- vores eget flag hejst på agterstavnen. Vi færinger er ret stolte af os selv - kun omkring 48.000 mennesker med eget sprog og flag. Bare siden jeg var barn er der kommet mange nye ord for nye ting til - vi har ikke bare adopteret de engelske/danske ord for f. eks. container, mobiltelefon, helikopter, computer, TV, men fået vores egne ord, som naturligt falder ind i det færøske sprog :)


- det flotteste vejr til ceremonien og lækker buffé :)


- skibets dæk - som en fodboldbane ;)


Da jeg gik ind imellem de gamle huse på Bryggen, mødte jeg denne fisk - udskåret i træ, jeg synes den ser ret misfornøjet ud, måske den kunne tænke sig at komme i sit rette element søen ?

Og så vindues shoppingen


Havde butikken været åben, så var disse to glaskrukker kommet med mig til Færøerne :)


Sødt lam i sjokolade :)


Håndarbejds interessen fornægter sig ikke :)


- og så drog manden afsted igen - denne gang på havet, så det er slut med at være landkrabbe i denne omgang, heldigvis ses vi igen om ca. 14 dage :)

fredag den 23. marts 2012

Rom - blev ikke .......

Når tingene ikke gik hurtigt nok for mig, men lidt for hurtigt for min far, når jeg nogle gange måtte have hans hjælp, plejede han at sige - nå nå "Rom blev ikke bygget på en dag" - og således er det tit med det kreative, det tager sin tid ;)

- her er nogle forberedelser ;)


- og her ;)


også her ;)


hvornår mon der ses resultater ? ? ?

torsdag den 22. marts 2012

Uden mad og drikke .....


Inspireret af KOKS

- fisk med mandler, salt og peber


- og så lidt nærmere :)


Øverst til venstre sauteret spidskål og til højre en blanding af æbler, løg og fennikel, krydret med olie, sitronsaft, salt og peber og sauteret på panden - dressingen er creme fraiche 18 % med purløg, persille, sitronsaft, salt og peber :)

onsdag den 21. marts 2012

Afkobling/afslapning/leg

Fredag efter arbejde startede jeg på denne bog -


- og fortsatte så læsningen lørdag morgen. I en læsepause lagde jeg bogen fra mig på dette bord, og da jeg så kom tilbage med nylavet kaffe og lidt sødt, lagde jeg mærke til, hvor godt farverne på omslaget passede til min flotte skål lavet af Mikka - og så kom kameraet frem ;)


Og der blev så leget lidt i strålerne fra den meget lave sol :)


- farverne passer sammen, både ude og inde ;)



:) - kan i se, jeg elsker farver, glas og deres indbyrdes spil med hinanden nogle gange :) denne gang med solens hjælp ;)

mandag den 19. marts 2012

Fik maden serveret i lørdags :)

I lørdags var jeg ude en del - jeg startede med at gå til konsert. Byens mandskor har 25 års jubilæum i år, og i denne forbindelse havde de konsert i et lokale på byens skibsværft. Da jeg vidste fra nogle af mine chefer som synger med, at de havde trænet ekstra meget i forbindelse med, at koret skulle på udenlandsrejser i sommer, kunne det ikke blive andet end en god konsert, og jeg blev ikke skuffet. Det var også meget sjarmerende at se de flotte mænd ;) klædt i sort, med hvide skjorter og sort butterfly, stå der og synge i et så råt lokale :)  med god akustik :) - jeg havde dog ikke tænk på at tage kamera med til konserten :(

Senere på aftenen skulle jeg ud at spise på KOKS (byens gourmet restaurant) med nogle kolleger, både fra min arbejdsplads og fra andre kontorer her i byen, og jeg må sige, jeg blev ikke skuffet - maden var rigtig god, men i må nøjes med billeder ;) - hvis i altså ikke fristes til at komme og besøge mine vidunderlige øer :) og bo på hotellet næsten lige ovenfor for mit hus 


Snack til modtagelses drink - tørret tyndskåret fisk med skøn dressing og så noget der var lavet af fisk, men som i konsistens mindede om de chips man får på kinesiske restauranter - serveret i flot træ æske 



Restauranten har for kort tid siden været ombygget og fornyet, så alt er nyt - bemærk det flotte vandglas 


Brødet er bagt på hotellet - det havde flere faconer og smagte forskelligt ;)


Appetitvækker - lækkert kremet skum som smagte af fisk og havde grønsager i bunden


Tørrret skinke - importeret fra danmark og derefter tørret i vores salte og friske vind - nogen gange med lidt rigelig fart på under orkanerne ;)


Dampet torsk med bl. a. spidskål og nødder


Culotte med spændende tilbehør :)


- og så det bedste desserten. Sjokolade på forskellige måder med bær, crumble og is 


Indeni den hvide sjokolade midt i billedet gemte der sig flødeis med rabarber :)


søndag den 18. marts 2012

Slut for denne vinter :)

Så er det allerede slut med børneundervisningen denne vinter. Kommende tirsdag har vi afslutning med boller, kakao og forskellig underholdning, og bliver disse sidste to puder bliver afleveret til to søde og dygtige piger. Børnene er velkommen at have forældre og bedsteforældre med, så de voksne kan se hvorledes børnearbejdet er arrangeret. 


Nærbillede af ansigterne - den ene bamse har hele tre farver i ansigtet, fra lys rosa og over til pink :)


torsdag den 15. marts 2012

Glas og kage ;)

Denne kom hjem med i går aftes - den andet jeg havde lavet måtte endnu en tur i brændeovnen, da temperaturen havde været for lav og smykkestenene havde skarpe kanter, som man kunne skære sig på :(




Jeg lavede skålen ud fra, at den skulle have mere skarpe kanter, men brændingen gav den mere afrundede kanter ;) - lidt drillende med de der brændinger ;)



Dette er så kagen jeg havde med - den mindede om en mazarin i konsistensen, smagte selvfølgelig af appelsinen jeg havde kommet i, men den smagte ikke gennemtrængende af lakrids - det var mere som en fyldig bismag, som man ikke rigtig kunne præcisere, men den kunne sagtens spises til kaffen ;)


onsdag den 14. marts 2012

Flere færdige ting :)

I må altså undskylde, men jeg kan ikke altid huske de forkortelser i bruger her i Blogland DIY husker jeg altid, men FAT (finished at last) kan måske bruges i denne forbindelse ?

Disse 5 clutches er nu blevet færdige, efter at have været en tid undervejs ;)


- detaljer i nærbillede :)


- på vej ud ad døren til sidste aften i Glasundervisning og har bagt kage med lakridspulver og appelsinskal og -saft til medkursisterne - mere om det senere i aften eller morgen, alt efter hvornår fruen kommer hjem ;)

mandag den 12. marts 2012

Mad på bordet ?

Ja, mad på bordet skal der jo hver dag, og nogle gange er det rigtig svært at finde på noget. Denne gang kom inspirationen fra en ret hos Karolines køkken, som blev modereret efter hvad der fandtes i huset og resultatet blev dette



som smagte rigtig godt. Retten ser lidt farveløs ud, men jeg kan ikke lide æblerne med skræl på, så for farvens skyld vil jeg næste gang tilsætte nogle strimlede gulerødder og over retten skulle drysses friskhakket persille hvilket jeg heller ikke havde, men det bliver en anden gang, da det er helt sikkert, dette bliver lavet igen :)

Glemte vist at fortælle, at under stakken gemmer sig en god kartoffelmos - kartofler groft moset op med salt og Pikant ost og lidt af kogevandet - lækker kombination :)

søndag den 11. marts 2012

Færdigt projekt

Så er der blevet noget færdigt fra fruens hånd. Sidste sommer var jeg i Gøteborg, og som sædvanligt kunne jeg ikke modstå fristelserne. Jeg har jo nok her på øerne - både de levende garnleverandører fårene  spredt ud over landskabet, og så mit private "garnlager", men men lidt nyt må der til, og da som skrevet ovenover problemet ikke er uldgarn, så blev jeg fristet af kvaliteterne hør og så noget aldeles uimodståeligt chenille garn i en rigtig flot farve, og så på vej ud til kassen, kom jeg forbi en gine med en flot model, hvor man kunne købe opskriften, men den var så ny, at der var intet billede.

- og hvor er så problemet ?

Jo - garn og opskrift passede ikke sammen, det vidste jeg godt på forhånd så det tog lidt tid, inden jeg fik taget mig sammen til at slå maskerne op, og der blev strikket adskillige prøver og undervejs i strikningen foretaget justeringer - fruen har jo prøvet st strikke før ;)  og resultatet blev dette


Den oprindelige opskrift var en stor tunika , men jeg har fået en bluse, som passer mig bedre, da jeg er ret spinkel. Det var svært at få halskanten og den nederste kant pæne, så hæklenålene i de sjove farver jeg fik i kalendergave fra min kreative datter af mærket Rice blev afprøvet, og de var gode at hækle med :)




mandag den 5. marts 2012

Broderi og slanger :)

For tiden er der flere projekter i gang - dette er et af dem





- så det tager lidt tid, inden jeg kan fremvise færdige produkter ;)

søndag den 4. marts 2012

Rørestave

Som jeg har fortalt før, så går jeg til undervisning i glas på aftenskolen, og sidste gang havde disse været i brændeovnen, så de var klar til at komme med hjem


De samme pinde, blot med en anden baggrund


- jeg tror de kommer til at blive brugt til nogle gode smoothies og cappuchinoer ;)

lørdag den 3. marts 2012

Så meget for kr. 100,00

Forleden dag fik jeg et tip om, at der i Dugni (en genbrugshandel) var en del lynlåse, så det måtte lige tjekkes ud, og dette var hvad der kom hjem med :)


- lynlåsene som nok kommer i nogle punge og tasker :)


Disse ark med gamle knapper kunne jeg ikke stå for ;)


- jeg ved julen er overstået for kort tid siden, men kunne ikke lade være med at købe disse "til og fra" kort, da motiverne er strikkemønstre, som bliver brugt til dametrøjerne i vores nationaldragt :)