torsdag den 30. august 2012

At nyde "nuet"

Dagen i dag skulle bare nydes efter arbejdstid, da vejret var noget så flot, og vejrudsigten lover regn de næste to dage. I tankerne havde jeg også, at sommeren er ved at være slut, og efteråret ved at sætte ind :) 

Jeg tænkte, om det var noget at blogge om, men inspireret af hende her; tænkte jeg, at jeg ville dele indtrykkene fra i går aftes og i dag med jer.

Jeg var ude ved 22´tiden i går aftes, og havde kameraet med, og Tórshavn så således ud på det tidspunkt
Et specielt hus jeg kom forbi :)


Jeg har et specielt sted en 45 minutters vandring hjemmefra, beliggende i fred og ro, og kalder jeg det "mit sted", men desværre har jeg ikke været der så tit i sommer, men i dag skulle det så være. 

På vej derud tog jeg nogle billeder nev over byen og fjorden - midt i billedet er en af de ældre træbåde som er sat i stand og bevaret,  med brune sejl ligesom dengang skibet var nyt :)


Når man så kigger gennem kameraet/skærmen får man tit øje på nogle specielle ting, som man ikke har tænkt over før, og i dag var det at jeg så hvor langt oppe i bebyggelsen, det lokale skibsværft var beliggende. Om i kigger godt efter i billedet/klikker og laver det større,  midtvejs og så i højre side, så kan i se et skib som gemmer sig lidt bag nogle grønne træer, og nedenunder den grå aflange bygning. Skibet står der og bliver repareret, og når det er færdig, glider det forsigtig på vognen igen ned til søen, og kommer i vandet langs de to skibe, som ligger ude til højre i billedet :)


Jeg kan godt lide at vandre, og da mine gamle Lowa støvler ikke er tætte mere, så jeg har købt mig et nyt par, men har ikke turdet prøve dem på lange ture i fjeldene endnu, da de er ret stive omkring anklerne, men i dag tog jeg de nye støvler på :)  :) - og de var bare gode, dog var anklerne lidt trætte da jeg kom hjem ;)


Her kan I i baggrunden se et fiskeskib på vej ind med lasten, og vores færge Norrøna på vej ind i havnen :) - dejligt at være turist og komme til Færøerne en dag som i dag :)


I dag var det ikke kun motion, men afslapning, afkobling og nydelse ;) på "mit sted"- stenen som er bag rygsækken er min "stol/ryglæn", så jeg har det ret behageligt ;)


- så i rygsækken gemte der sig kaffe, kransekagestykker og en god bog - Alkymisten af Paulo Coelho - og der blev læst en del sider i solskinnet, inden jeg vendte næsen hjem igen.


tirsdag den 28. august 2012

En sjov oplevelse :)


I går da jeg var min vandretur, og nærmede mig beboelseskvarteret igen, kom jeg forbi denne mågeunge/skurða. Først gik jeg forbi den i fuld fart, men da den ikki flyttede sig vendte jeg tilbage og tog billeder med min telefon.

Som i kan se, så var den helt tam, og rendte rundt om mig mens jeg stod stille og tog billeder :)Ii

- den var vistnok sulten, fordi den prøvede om den kunne spise mine snørebånd ;)

- og blev fornærmet, da den ikke kunne det :(

søndag den 26. august 2012

Barndomsting og andre gode sager ;)

Som to-årig fik jeg i gave fra min far, som dengang sejlede med slæbebåd i Grønland, en ko som han havde købt i Føroyingahavnini/bygd i Grønland. Jeg blev rigtig glad for koen, og slæbte den med mig alle vegne, og er blevet drillet med koen og min kærlighed til den mange gange siden.

I går da mor og far kom på besøg, havde de koen med, og jeg synes i skal se den ;) - nyvasket er den ankommet til Tórshavn ;)


- den havde spidse horn ud fra hullet i ser foran øret, men de blev afmonteret, så jeg ikke skulle komme til skade :)


- og mere legetøj. Forleden dag var jeg til hjemmesalg hos Elin, og jeg kunne altså ikke stå for denne elefant og hund :) - selv min 20 årige datter synes de er søde :)Så blev der bagt igen - denne gang kokostoppe med lakridspulver - rigtig saftige og med god smag af kokos og lakrids :)


Som jeg har fortalt før, så køber jeg lidt anderledes ting med hjem - denne gang "Vanilla Bean paste", som jeg har set Jamie Oliver bruge i en desert. I kender sikkert alle sammen "Lemon Curd" - på Food Market fandt jeg Passion Fruit Curd, så der bliver spændende at prøve disse gode sager :)
lørdag den 25. august 2012

Lørdag morgen :) :) :)

Jeg elsker lørdagsmorgener - behøver ikke at skynde mig, men kan vågne ganske langsomt og spise når jeg er blevet rigtig vågen og sulten ;)

Jeg lavede mig rigtig lækker morgenmad, men da jeg satte mig ned for at spise var udsigten lidt anderledes end den plejer.Jeg har god udsigt fra mit hus, som i har set så mange gange før, men denne gang var der en lille flåde af sejlbåde i fjorden. Her på øerne har der ikke været så almindeligt at have sejlbåd, men de seneste år er der kommet nogle, og man kan af og til se 1 måske 2 i fjorden, men de har åbenbart haft et træf her i Tórshavn, da jeg nu til morgen kunne se hele 10 både - lidt specielt at se de hvide sejl på den blå bagrund :)


- og jeg må sige, at vores havn er populær i dag, så i får lige et billede til ;)


Færgen til Suderø ved kaj yderst til venstre, derefter et turistskib og yderst på molen et containerskib, og så til sidst på reden en gas-tanker og et turistskib :) 

lørdag den 18. august 2012

Søsætning ;)

- og flåden vokser og vokser - måske skulle man ansøge om fiskekvote ;)


- og så er de første pakket klar til søsætning :)
lørdag den 11. august 2012

Sommermorgen :)

Nu er ferien næsten færdig, og jeg sidder og nyder min morgenmad med denne udsigt :)


- der er altså øen Nólsoy som gemmer sig eller bliver gemt i skyer og tåge :)


- og så også lidt strik :)


Jeg var og besøgte mine forældre på Suðuroy, og da en garnforretning på Tvøroyri havde fået ny ejer, tog vi dertil for at se forretningen, og der havde de fået entrådet islandsk garn. Jeg prøvede garnet i 2006 på strikkesymposium på Island, men syntes det var ret hård, men nu er det blevet blødere, og da min svigerinde havde strikket en skøn trøje i garnet, lod jeg mig friste og købte opskrift og garn - trøjen skal strikkes på pinde 9, så det skulle ikke tage så lang tid ;)


Da jeg så en opskrift på samme garn strikket sammen med Kid Silk kom jeg i tanker om, at jeg havde noget Kidopale liggende, og købte yderligere en opskrift som skal strikkes på pinde 8. Jeg har nu fundet Kidopal garnet frem, men det går ikke sammen med den farve jeg har købt, men jeg kan huske, at der var en flot "kobberfarve", som jeg tror vil være fin med det lysebrune, så måske man sender bud efter mere garn :)

Min datter er imidlertid kommet med mange indvendinger, da hun ønsker sig trøjer, men at jeg aldrig kommer til at strikke til hende :(

Lige nu er min Nikita trøje i råhvid lige ved at være færdig :) - hun ønsker sig også en, og jeg tilbød hende den råhvide, men hun ønsker sig en støvblå :(

- måske skulle man få mere fart på pindene og have pause fra alt det andet spændende krea ;)

torsdag den 9. august 2012

Knit Pro


Knit Pro - det er altså strik det drejer sig om.Da jeg var på Island i maj, så jeg dette lille etui som indeholdt "cable connectors" og tænkte som sædvanlig, det får jeg måske brug for engang og købte det.

Min datter og mig, vi har begge Knit Pro systemet i strikkepinde, og vi er meget glade for det. Når jeg har besøgt hende i København eller London og har manglet noget, så låner jeg bare da det hele passer sammen, og modsat når hun er her på øerne i ferie, så låner hun af mig.


Nu da et af projekterne begyndte at ligne en trøje viste det sig, at vores låneri havde medført, at jeg kun havde helt korte og meget lange wirer. Efter lidt spekuleren kom jeg i tanker om mine wire-forbindelsesled som jeg købte på Island, og her er så et billede


- midt i billedet kan i se hvor jeg har sat mellemstykket ind (billedet bliver større om i klikker på det) i tor korte wirer, og så bruger jeg også "den magiske løkke" - den er jeg rigtig glad for  :)  da jeg gør alt for at undgå at strikke med 5 pinde ;)


torsdag den 2. august 2012

Goodies til mig selv :)))

Ting og sager til mig selv :) nogle "cute", som englænderne siger, nogle i flot design og så lidt sjov ;)


Disse to par ørestikkere blev købt på Victoria og Albert museet :)


- husker desværre ikke hvad butikken hed, hvor disse blev købt, men de er i plexiglas, og den sorte har et får - hmmmm - udskåret på toppen og på den anden i neon er der en høne med to unger ;)


og så til det bedste - en rigtig flot ring som Birita á Mýrini har lavet, hun har værksted i Gabriel´s Wharf i London :) 


Lidt sjov skal der også være plads til. Denne bold kunne jeg ikke stå for, den er en som vi som børn kaldte "springbold", dengang var de massive, men denne er flydende indeni, og de kulørte cirkler flyder i massen, hvilket er rigtig flot, men var lidt svært at fange på billeder :) - den købte jeg på Victoria og Albert museet :) rigtig sjov at sidde og lege med ;)


- det var rigtig svært at dreje bolden med venstre hånd, og så fotografere med højre  samtidig :)