mandag den 31. december 2012

Godt nytår :)

Ja, så er vi kommet til enden på 2012 og starten på 2013, og vil jeg takke for kommentarer og kig på min blog gennem året der gik, og til alle jer andre bloggere, som er så flittige både kreativt og at vise os andre det i laver, således at vi kan inspirere hinanden.

Nu til aften har vi rigtig flot vejr :) lige nu har vi et lavtryk på hver side af øerne, så det har givet os frost, månelys og vindstille :)

Tórshavn by night :)))Min datter og far har tændt blus i haven :)

Menuen - mine forældre er på besøg, og far må altså få sin reje coctail nytårsaften, så det har jeg lavet i min version :)


Bagefter gik vi så ud på terassen at se på fyrværkeri kl. 23.15 :)


- som i kan se, så bliver der fyret en masse af når klokken er 24.00


Lige kl. 24.00 var der totalt vindstille, som i kan se af flammerne på mine blus i haven :)Bagefter spiste vi så Panna Cotta med hvid sjokolade og rabarber kompott, som ældste datter havde lavet :)
- yngste datter har fået influensa med feber, så der er humøret ikke så højt, men hun er i hvert fald hjemme hos mor, som passer hende godt ;) - alternativet er alene på et værelse i København, så det er nok ikke så slemt at være syg denne gang :)

søndag den 30. december 2012

Ekstra julegave :)

Jeg har været rigtig heldig i år, nu i dagene mellem jul og nytår fik jeg en ekstra julegave, og jeg synes den er så flot, at i skal se den.

Min svigerinde (min mands søster) er meget dygtig til håndarbejde, og når hun er til julemarked hvor hun bor, så har hun varer med fra mig og min datter. Modsat når jeg er til julemarked, så har jeg hendes og datterens varer med.

I år havde hun strikket mange flotte tørklæder og sjaler, men jeg solgte kun det ene, hvilket jeg var ked af, da jeg syntes de alle var rigtig forskellige og flotte, specielt et syntes jeg var rigtig flot.

- ja så kan i nok gætte resten, hendes datter kom forbi foreleden dag med pakke til mig, og indeni var dette flotte sjal - det er maskinstrikket med en håndstrikket blonde langs kanten :)


- her hænger det over en stol i stuen,


men jeg syntes i lige skulle se nærmere detaljer :)

For to år siden fik jeg dette søde nissepar, som hun også har lavet 


- de sidder hele desember måned i min entre og byder velkommen - nissemor strikker, men nissefar galant holder kurven med ekstra garn nøgler :)

lørdag den 29. december 2012

Løse ender !

Løse ender - det kan være så forskelligt hvad det betyder.

Lige nu har det betydet her, at jeg har fået ordnet nogle ting jeg havde på samvittigheden  :)))

Halskraven på regnbue-trøjen er blevet ordnet :)

Min trøje af mohair og islandsk Einband er blevet færdig strikket - og de LØSE ENDER hæftet :) Trøjen har ligget næsten færdig strikket nogle uger nu, da jeg kun brugte opskriften jeg havde købt som vejledende, og for at strikke udskæringen måtte der sættes lidt tid af, da jeg kun havde opskriften til udskæringen "inde i mit hoved", og det helst skulle lykkes i første forsøg, da garnet er svært at trevle op igen.

Selve opskriften havde kun tre rækker snoninger på forsiden, og en ret høj hals - uden at det dog var en krave, og jeg ønskede en rund udskæring.

Jeg strikkede tre rækker snoninger på ryggen, en snoning på hver af ærmerne, og jeg synes selv, at udskæringen på trøjen blev ret god :) - jeg strikkede den også kortere end mønstret, da jeg synes at mine   - og nok også hos jeres - jeans har så mange flotte detaljer omkring lommer og linning, både for og bag, at det er synd at gemme alle de detaljer, så derfor blev den afkortet ;)

- så nu i får lige nogle nærbilleder ;)
Min udgave af modellen :)

Nu til aften lavede jeg så en af fiskeretterne fra min blog-side, og i får lige billedspam af den ;) - jeg er ked af det, men endnu kan teknikken ikke det, at smagsprøver kan sendes via nettet :)


- selve sovsen med grøntsagerne


Fiskefileterne klar til at få sovsen over 


- her er en del af chips-ene lagt over sovsen :)


- den revne ost drysset over chipsene ;)


- færdig fra ovnen :)


- klar parat spis :)))))

Dette er en ret begge døtrene elsker, og mine forældre som er på besøg lige nu, spiste med himmelvendte øjne ;)

Pu ha :(

Ja, så er vi midt i orkansæsonen ;)

Gennem hele natten har jeg ind i søvnen hørt hvordan vinden har buldret.  

Færgerne har ikke sejlet og busserne har heller ikke kørt nu i formiddag, men har planer om at starte op nu ved middagstid.

Yngstedatter skal til vielse og bryllup på en anden ø, så jeg tjekkede lige vindhastigheden inden morgenmaden, og da var den oppe på 40 m. pr. sek. det ene sted hun skulle passere undervejs, og nogle steder kunne målerne ikke måle hastigheden. Da hun tog afsted var den kommet ned på 29 m. pr. sek., så jeg er ret urolig.

Vejrkortet ser således ud nu kl. 13.00


Som i kan se, så er det mørkerøde område lidt nord for øerne nu, så det er nok det vi har haft i nat ;)

Tja - så der er nok ikke mere at gøre end at hygge sig inden døre, og holde godt fast på hatten om man bliver nødt til at tage udendørs for at proviantere ;) eller bytte julegaver :)

Hmmm - måske man skulle tage og prøve en af fiskeopskrifterne fra bloggen nu til aften og finde en opskrift på en lækker dessert frem ?  ;)  :)

torsdag den 27. december 2012

Øjnene der ser !

Det er så meget som afhænger af "øjnene der ser" og som farves af, hvilke livserfaringer der gemmer sig bag øjnene.

I går skrev jeg, at himmel og hav var farveløs grå i starten af min motionstur, men undervejs kom de gylde farver ind, og til sidst en flot dyb blå skumring.

I anledning af det gode vejr - lidt vind og -3 grader - benyttede jeg dagen til endnu en motions tur, da vejrmeldingen i følge min far som tjekker, lyder på +7 grader, så jeg regner med der kommer et lavtryk med vind og regn forbi øerne i løbet af de næste timer/døgn :(

- men skidt med det, jeg har nydt det kolde klare vejr mens det var :)

I dag var himlen og havet en mere dyb grå farve, skyerne var så tykke, at der var ikke en eneste solstråle at se.

Men dette afskrækker ikke os færinger og får os at sidde indendørs - jeg havde en fin tur i dag også, og som i går møde jeg flere hestefolk og sørme om ikke også nogle som prøvede at flyve med en slags faldskærm.

I får lige nogle billeder, som viser de grå farver i dag, og fortvivl ikke om i er lidt trætte af mine billedspam om naturens farver, for længere nede i indlægget kommer alle farverne fra regnbuen sørme med :)- syntes istapperne lignede tandrækkerne hos en haj ;)


- ham her kom imod mig i fuld galop :)Disse to damer virkede at være på venindetur :)I dag er overfladen på isen klar og dyb grå.


-næsten hjemme lysene fra byen anes.- og her ses lysene tydeligere.

Her er en video af dem som fik sig en luft tur i kulden :)


- og så var det regnbuen jeg skrev om længere oppe :) sammen med en gennemgående grå farve ;)


Første søndag i advent var jeg til julemarked arrangeret af Færøernes Husflidsforening. I en af standene solgte Poulina av Steinum strikkede varer fra Jóhanna av Steinum, der var kollektionsprøver m.m.


Til mig købte jeg denne trøje - halsen var ret lang, jeg tror næsten man skulle være en svane for at den skulle se godt ud med den på, men Poulina som kender mig syntes, selve trøjen klæde mig så godt, at hun sagde "Majken det ordner du hurtigt, du som er så dygtig med strikkepindene", så da jeg fik en god pris lod jeg mig overtale, og nu har jeg så trevlet en del af halsen op, og strikket en del igen, og nu synes jeg den er perfekt :)

Ældste datter har længe ønskes sig en hue fra Steinum, og hun fik "lige den farvekombination" hun havde ønsket sig og yngste datter fik denne, som hun også blev glad for :)


onsdag den 26. december 2012

7,7 km sådan cirka :)

Ja, altså de der cirka 7,7 kilometer er min motions tur, og den foregår i naturlige intervaller, alt efter hvordan naturen er formet ;)

Første 400 meter  og sidste 400 m er asfalt, men derimellem er det som naturen her byder :) bakke op og bakke ned :)

- og i dag syntes jeg at mit "skrog trængte til vedligeholdelse", som en anden vandrer udtrykte det forleden dag vi mødtes på samme rute ;)

Et andet jeg tænkte over på turen var, at man tror man har noget, forventer noget, men at det ikke altid bliver som man tror.

Dagen i dag var ret farveløs, men jeg tog alligevel min kamera med på turen. Himmelen i dag var en farveløs grå, og havet ligeså, og den sol/solstråler som kunne ses, var hvidgrå, så jeg tænkte at turen ville nok ikke byde på nogle særlig spændende farver, men at jeg på hjemvejen måske fik nogle skumringsbilleder.


På min vej op mod stien mødte jeg denne søde hest :) - den virkede lidt skuffet da jeg fortsatte, jeg tror den havde håbet på en bid brød :(


Lidt efter lidt ændrede omgivelserne sig :)


- og solen begyndte at træde i karakter ;)


- det var ikke kun mig som var ude på motions tur :)


- jeg ved at mange fly er i luftrummet over Færøerne, men i dag var det næsten som om de legede tag-fat - der var tre fly lige efter hindanden, som pyntede himmelen men flotte hvide streger, som så solen fik til at skinne som neon-lys :)
- sådan var udsigten da jeg var halv vejs :)- hjemme igen og nyder den blå skumring med ris a la mand og karamelsovs


- og efter sådan en tur kan man vel også fortsætte med at spise Summerbirds produkter :) til kaffen senere ;)

mandag den 24. december 2012

Skumring

Nu orkanen er draget videre, og blæsten taget af, kom jeg i tanker om nogle billeder jeg tog forleden dag.

Den tid på døgnet jeg elsker på denne årstid er skumringen, og forleden dag havde jeg alle mulige planer, om alt muligt som skulle laves inden jul, men da jeg kom ind i mit køkken/opholdsrum og så ud gennem vinduerne i den begyndende skumring, kunne jeg ikke andet end tage pause i trummerummet, finde kameraet frem, og så tage billeder og samtidig NYDE skumringen :)


- det første billede taget gennem ruden - jeg synes det blev lidt sjovt med spejlingerne.


- her er fokus kommet på julepynten :)


- endnu kan lysene kun anes :)


- naboen har lys på trappe gelænderen :)


- jeg har nogle "vinduer" i væggen mellem entre og køkken/alrummet, da det er en ret mørk krog i entreen, og her kan man se lyset udefra først gennem vinduerne i køkken/alrummet og videre gennem det indvendige "vindue"


- en 5 minutter senere :)- kun kan lyset kun anes helt mørkeblåt gennem vinduerne :)
- når jeg synes skumringen er smukkest :)