søndag den 24. februar 2013

Renovering færdig :)

Ja, så blev jeg endelig færdig med renovering af G & G trøjen, og jeg synes den blev rigtig smart - faktisk smartere end den var oprindelig ;):)


- alting ta´r sin tid men nu er dette så klaret :)

- specielt når man skal have det hele med :)

- gå på arbejde så man har til driften af dagligdagen, incl. smør på brødet :) 

- går til ferniseringer,  Pop Up begivenheder, koncerter  o.lign. ;)

- passer det stakkels skrog med lange gåture så det holder sig nogle år endnu :)

- alt som tilsammen giver inspiration til flere krea-produkter/projekter :)

onsdag den 20. februar 2013

Søstjerner ?

nej, men en lidt anderledes reparation :)

For efterhånden nogen tid siden viste jeg min flotte og varme Guðrun og Guðrun trøje frem, men den var i en slem forfatning. 

Først troede jeg, at det kun var ærmekanterne der var slidte, men ved nærmere undersøgelse, var der også hul på albuerne. Da resten af trøjen var god nok, og den er så dejlig varm, så måtte operation reparation iværksættes, men som altid, så er afprøvninger af nye kreative ting mere spændende end reparationer :(

Nu har jeg så taget fat på reparationen, og som altid "går jeg over åen efter vandet" "frit oversat fra færøsk" - siger i sådan på dansk også ?

Der skulle nemlig ikke hvilken som helst lapper på mine albuer ;)

Der blev indkøbt lakseskind fra Færøerne garvet på Island, som kan vaskes ved 30 grader, og så blev der klippet stjerner, som så blev syet fast med rød tråd :) - det blev et værre bøvl, og jeg kunne tænke mig et flottere resultat, men jeg tror jeg godt kan vise mig frem med resultatet.

Trøjen var nemlig overlocket sammen, så jeg kunne ikke sprætte ærmet op, da maskerne så ville "løbe i øst og vest", når jeg skulle sy stjernen fast, men måtte i stedet vende, dreje, hive i og meget mere med ærmet over symaskinens syarm :(  jeg gad altså ikke sy lapperne på i hånden, det var lige så besværligt :(Da jeg så tog billedet, så syntes jeg dette første billede af ærmet så ud som om, der var landet en søstjerne på albuen ;)


Maskerne på den næste ærmekant kommet på pindene :)En ærmekant færdig og den anden på vej :)

Forresten - har i noget navn for "ærmekanten" på dansk ?  vi kalder kanten for "rond" :) - både på ærmerne og på "ryg-forstykke" / bulinum  :)

søndag den 17. februar 2013

Praktiske punge

Engang i sidste halvdel av 80´erne syede jeg mig en lækker "håndarbejdspung" som jeg kaldte den - en rummelig pung som kunne indeholde alle mine uundværlige småting/værktøj, og som jeg kunne smide i diverse tasker og æsker, når jeg skulle på aftenskole eller kursus, og ikke skulle tænke over, om den vendte op eller ned, da den havde en rigtig god flap til lukning, så ingenting faldt ud:)

I dag har Sysler fra hverdagen et indlæg på sin blog med en lignende og smartere model, enda i tre størrelser, og vakte den mange gode minder ;) mere om det længere nede ;)

Efter at have set hendes punge synes jeg, at nu må jeg tage mig sammen og få syet mig en ny ;)

- kan i se hvor slidt min er ? den er lavet af en af min mands kasserede læderjakker :) - fra dengang vi var unge og forelskede - nu kun forelskede ;)  - men heldigvis unge indeni ;)

- og forresten det var dengang jeg også opdagede, at man kunne vaske læderjakker i vaskemaskinen - jeg bruger uldvask programmet og vaskepulver til uldvask. Derefter hænger jeg jakken/frakken op til tørring på en bøjle et lunt sted, og går så og nulrer den af og til under tørringen, da den ellers bliver ret stiv. Bagefter stryger jeg den så med samme varme som bomuld, med "mønsterpapir" mellem læder og strygejern :) - og så er den klar til brug eller genbrug ;)


Denne pung har tyk Velidon mellem læder og foer og magnet lukning - saksen er for at vise jer størrelsen på pungen :)  - i kan nok se, at mit navn står på saksen, det er p.g.a. at den skal finde mig igen på diverse kurser, og så står der også med tyndere skrift papír/papir, det er stilet til diverse familiemedlemmer, som gang på gang har ødelagt min stof-saks :(


Pungen kan bruges til alt muligt - bare fantasien sætter grænser :)

- en gang er jeg blevet bedt om at sy den med voks-dug indeni, da skulle den bruges til opbevaring af en svømmedragt fra svømmehallen til hjemmet ;)

I en mindre eller lavere udgave og med voksdug indeni tror jeg den er super til Make-Up :)

Måske man skulle sy sig rigtig mange når man engang sætter sig til sy-maskinen ;)

lørdag den 16. februar 2013

Lækkerier :)

For tiden bor min datter og svigersøn hos mig, mens de venter på egen lejlighed - og det er ikke så værst. 

Til kaffen i formiddags fik jeg en lækker Cup-cake


 - banankage med sjokolade smørkrem :)


Til en barnedåb i svigerfamilien havde hun lavet disse fine Cup-cakes :)De med den hvide smørkrem havde rabarber i dejen - de smagte bedst :)


- denne smarte beholder til Cup-Cakes købte hun til mig da hun var i London i fjor :)

lørdag den 9. februar 2013

Stille og roligt :)

Tørklæde projektet skrider fremad stille og roligt 


- nærbillede af "boblerne"


fredag den 8. februar 2013

Vinter udstyr :)

Som i har set på min blog, så får vi en orkan forbi øerne af og til, så for at kunne nyde både godt og mindre godt vejr, må der godt udstyr til :)


I Brugsen købte jeg mig et par gummistøvler forleden, og for at holde varmen bruger jeg disse tykke strømper indeni ;) - håndstrikkede med flotte stjerner - dog ikke strikket af mig selv, sådan noget har jeg desværre ikki tålmodighed til :(


Og detaljerne - de tæller altså hos mig. 

Jeg har længe manglet et par luffer i lammeskind, dem jeg har er adskillige år gamle og repareret utallige gange - dertil kommer at begge mine døtre og min mor elsker dem også, så de "låner/stjæler" dem hver gang de er hjemme/på besøg. I maj i fjor var jeg på Island, og så jeg ledte efter luffer og jeg fandt skam nogle. Døtrene fik hver et par almindelige henholdsvis grå og sorte, men til mig selv købte jeg disse :)

- selvfølgelig syet sammen med pink tråd ;)

torsdag den 7. februar 2013

Lidt overraskende :)

Forleden havde min mand og mig perlebryllup - i må selv finde ud af hvor mange år det betyder vi har været gift ;) - jeg tør ikke sige det rent ud ;)

- og i dagens anledning overraskede han mig med denne skønne buket
- som i kan se, så blev jeg så glad, at den blev fotograferet fra alle mulige vinkler :)

Køb af blomster er ikke hans stærkeste side, men jeg kunne ikke ønske mig en bedre Handyman til udførelse af diverse krea hjælpemidler - måske for dygtig, da andre regelmæssigt også booker ham til alt muligt ;)onsdag den 6. februar 2013

Bestillings arbejde ;)

Arbejde på bestilling - det kan jeg ikke så godt lide, men forleden lod jeg mig overtale, og nu til aften er det blevet færdigt 


Der blev bestilt en lille pung, med pink lynlås og dette foer 


- så nu til aften har jeg lavet to :)  er spændt på om vedkommende bliver tilfreds ;)


Denne bunke gamle læderjakker ligger på gulvet i syrummet og venter på at blive ordnet - d.v.s. at jeg klipper foeret væk, og ærmer og bol op, så det bliver nemmere at have i "lageret" - hvornår mon det bliver til noget andet - punge, tasker, puder o. lign. ? ? ?


mandag den 4. februar 2013

Lige et til :)

Nu til aften er nedenstående billede lagt ud på Facebook.

Selv for os som bor her på øerne, er billedet fantastisk - kunne tænke mig at have været der i dag - det som i ser over fjeldet op mod himlen er havvand ! ! !


Billedet er taget fra vejen som ligger langs vandet, som ligger på flyvepladsens modsatte indflyvning, i forhold til billedet jeg viste i forrige indlæg.

Billedet er specielt på den måde, at det store vand i forgrunden ligger 30 meter over havoverfladen, og det er den voldsomme brænding fra søen nedenunder vandfaldet Bøsdalafossur, som løber ud i havet, som ses over fjeldet.

Færinger - lidt specielle ;)

Vi må vel være lidt specielle, ellers var vi nok forlængst flyttet fra disse øer - jeg tror opvæksten her giver os noget helt specielt - fightervilje og vovemod blandt andet :)

Lige et par billeder mere - det som jeg synes er specielt med dette er, at manden i billedet ikke løber væk fra havet/bølgerne som kommer ind, men mod vandmasserne - uden tvivl for at bjærge noget 


- og så er det billeder fra andre fotografer - denne starter med vejrkortet da vi ligger lige midt i orkanen 


'

Billedet ovenover er fra Vágoy - der hvor flypladsen ligger :) - lige i indflyvningen ;)


- her Vágseiði ved bygden Vágur, som er min fødebygd og hvor jeg boede til jeg var 16 år :) - læg mærke til solen som kæmper med skyerne, men


sådan kan det også være i Vágur min fødebygd, så i behøver ikke være så forskrækkede, men kom og besøg os og se vores flotte natur :)

Det blæser ;)

Så bliver vi igen husket på, at det kun er februar måned vi befinder os i årstidsmæssigt.

I dag ser vejrkortet således ud nu ved middagstid ! ! !


Der er meldinger om, at bølgerne er knap 17 meter høje omkring øerne, færger og busser er aflyst, og flyene kan ikke lande, så nu går vi i hi nogle timer endnu.

Godt man har nogle krea-projekter på lager, god kaffe og salat- og kagerester fra ældste datters fødselsdag i går - så det går nok :)

Orkney Beachcombing har dette vejrkort over havet fra Island til Irland og SkotlandHer kan i se stormens rasen i billeder


Her følger man med vejret, men bådene var ikke slæbt langt nok op på land :(