lørdag den 14. december 2013

Orkan, juleforberedelser og kaffe ;)

Ja, så sidder man endnu en gang og holder på hatten her på øerne, og så har orkanen endnu ikke ramt os for fuld styrke ;)Lige nu er årets sidste portion af Bingokugle-marengs i den ene ovn ;)- og mallemukker til middag i den anden ovn, så her dufter godt :)Imens vi venter så har jeg brygget kaffe igen igen ;)  også denne gang fra Øristeriet og det er Sidamo. Min sejlende mand er kommet hjem fra havet, men jeg fortalte ham ikke, hvilken slags kaffe det var, men han kom med en bemærkning om, hvor godt kaffen smagte.

Forleden dag havde jeg en veninde på besøg, og da bryggede jeg Guatemala, og hun syntes også kaffen smagte rigtig godt, og anderledes end hun var vant til.

Nu er vi ikke nogen rigtig kaffe-gourmeter, så hverken dem jeg serverer kaffen for, eller jeg selv, kan måske  uddybe kaffesmagen som en mere prof ;)  men jeg prøver efter bedste evne.


Jeg synes Guatemala og Sidamo får smagen bedst frem brygget i Eva Solo kaffebryggeren, de bliver sødmefyldte, fyldige og intense i smagen - smagen er så sødmefyldt, at jeg som ALTID kommer chokolade kaffe sirup i min kaffe, ikke behøver det, med disse slags kaffe :)  dejligt at kunne spare på sukkeret :)

I kan nok se ud fra pakkerne på billedet, at jeg har sparet på Columbia ;) og det er med vilje - den vækker mange gode minder. Det er en gammel kending fra min mors veninde, som ikke er imellem os mere. Hun havde en uddannelse som telegrafist, og sejlede på verdenshavene, og der lærte hun Columbia kaffe at kende, og når som helst hun kunne få fat i den her på øerne, så købte hun den. 

Når man så kom besøg fik man kaffe, og ikke hvilken som helst kaffe - der blev ikke sparet på bønnerne, så ørene næsten blafrede når man drak. Jeg bryggede den dog ikke så stærk, men smagen var god og kraftig, så resten bliver gemt til jul :) hvor jeg forhåbentlig for forældrene på besøg :)

Mine forældre bor på en anden ø end jeg, og for tiden er den ene orkan i hælene på den anden, så hverken båd- eller bustrafikken er regelmæssig.

Således ser vejrkortet ud til natten :(


Færøerne befinder sig lige i 7-tallet i centrum af det mørkerøde :(  uha uha

- men så hygger vi bare indendørs :)


- det er så mørkt i dag, at jeg allerede har tændt lys kl. er 13.00 ;)


- her er nogle små clutch færdige, og der skal laves flere i løbet af dagen - en stor ordre er kommet i hus ;)mandag den 9. december 2013

Mere nostalgi ;)

Tingene er ændret lidt, nu hvor jeg er blevet mormor - i skal altså ikke være bange for at jeg føler mig ældre/gammel - men det medfører altså alle mulige ændringer ;)

Først var jeg i gemmerne efter sengelinned, som kvinderne i familien har broderet og er gået i arv, så kom jeg i tanker om forskellige tæpper jeg havde lavet i patchwork, og som jeg har vist jeg i andre indlæg.

Nu kom så turen til julepynten - de seneste år har pigerne været ret voksne ;) så mængden af julepynt som er taget frem har været mindre.

Denne gang jeg var i gemmerne kom så tanken naturligt - hvad er sjovt for mit barnebarn at kigge på ? og kom denne julekalender frem igen i år :)


Jeg kan ikke huske hvor mange år der er siden jeg lavede den, men jeg havde ikke noget mønster, men satte bare forskellige motiver sammen, som jeg fandt i forskellige ugeblade :)  jeg kan huske, at udgangspunktet var juletræet i midten, hvor jeg lavede stammen således, at pakkerne kunne hænge i ringen i stammen, så slap jeg for at lave 48 pakker på en gang, men kunne hænge to op hver aften ;) 


- børneundervisningen er ved at være slut i år, og der startes igen i januar. Disse søde puder er monteret i week-enden, så de er klar til aflevering til julehyggen i morgen :)


Forleden var jeg til julefrokost med "Den kreative strikkeklub" - vi er nogle damer som har fundet hinanden gennem adskillige strikkekurser, og mødes hver anden torsdag til strik - og kun strik :)


- vi spiste god mad ude i byen, og bagefter tog vi til andre lokaler, hvor vi hyggede os og blandt andet legede pakkeleg - dette blev min gave, lavet af Randi Samsonsen. Teksten siger oversat "Dette er kun pebernødder"  jeg er rigtig glad for billedet :)

lørdag den 7. december 2013

Kaffe, krea og storm ;)

Når stormen raser udenfor, så hygger man sig bare inden døre :) 

- og det første blev at lave en god kaffe af disse flotte bønner :)Som jeg skrev om forleden, så har jeg fået flere forskellige slags kaffe fra Øristeriet, og i dag blev så Espresso Unica prøvet.

Da jeg åbnede posen steg en god kaffeduft op i næsen, med lidt skarphed/bid :)

Jeg bryggede en espresso i Bodum espressokanden, og da jeg smagte på den syntes jeg den var lidt skarp og bitter i smagen, nu må jeg også tilføje, at jeg er til de mere milde/bløde kaffer, men toppet op med mælkeskum blev den bare perfekt - mild, blød og en dyb og behagelig kaffesmag. 


Smagen var så sød og god, at jeg som sædvanlig ikke kom chokoladesirup i :) 

Stormen fortsatte dagen lang, så senere lavede jeg en dobbelt espresso i Aeropress. Denne gang var duften dybere og mere intens, og kaffen havde en intens lidt brændt smag, en mere moden lidt bitter og sur smag, men som efterlod en pragtfuld dyb og kraftig eftersmag i munden.

Efter at have drukket lidt som espresso, toppede jeg den op til en Americano, og beholdt kaffen sin dybe modne smag uden det bitre, og gik mere over i de søde toner :)

Til kaffen havde jeg sidste udgave af Kvinna og Prei :) 


- styrket af kaffepausen piskede jeg lige en portion af marengs sammen ;)


- som kunne hygge sig i ovnen, men symaskinen snurrede :)

-  og blev disse to færdige her til aften :)


- det er cykelslangerne der er fundet frem igen :))))fredag den 6. december 2013

Lidt inspiration :)

Så er julestuen vel overstået, og der er lidt tid til en nyt indlæg :)

I får lige nogle billeder af de ting jeg og datteren lavede - måske i kan få lidt inspiration til julegaver ;)


- hjemmelavet karamelsovs - her i huset bruges den til ris a la mande :)  


- og der blev et helt pude-eventyr - yngste datter ønskede sig nogle puder til sin nye sofa i sin nye lejlighed :)


- og da ældste datter så de færdige puder, ønskede hun sig sørme også puder, og da kombinationerne var fastlagt fik mor at vide, at de var så skønne at der måtte sys flere til julemarkedet ;)- og mor syede og syede til der blev en hel flok - og der kom ingen med hjem  igen fra julemarkedet, alle havde fået nye hjem   :))))  


- jeg prøvede mig frem med diamanter af papir, og disse fik også nye hjem :)


- nogle nøgleringe :)  der er nogle tilbage endnu ;)


 - smykker af cykelslanger og hjemmelavede glasperler :)


- datteren lavede nogle rigtig opdaterede babyting i neon :)  bleer og bodyer med neon tekstilfarve :)  de gik som varmt brød :)


- halskæder med håndmalede træperler :)- der er nogle tilbage endnu :)


- etuier til IPhone 4 og 5 i læder  :)- der er stadig nogle tilbage kr. 180,00 pr. stk.  :)


- smykkesæt af cykelslanger og glasperler :)


- bleer med neontryk - gode til diverse ting når man har en baby :)

mandag den 2. december 2013

Julestue vel overstået :)

Ja - så er julestue, sammen med flere andre hyggelige damer vel overstået. I år var vi i andre lokaler, og var ret bekymrede over, om vore kunder ville finde os, men vi havde sat plakater op forskellige steder i byen, oprettet begivenhed på Facebook, og hele sidste uge havde vi postet nyheder på siden, og selv om der var nærmest orkan i lørdags, havde vi en jævn strøm af gæster. Også om søndagen var der en hel del gæster, så det var rigtig vellykket og der blev solgt en del :))

Her er nogle stemningsbilleder  :)