Madopskrifter




Jordbærmousse på browniebund

Browniebund:

170 gr. hasselnødder (eller 85 gr. valnødder og 85. gr. hasselnødder)
100 gr. mørk sjokolade
100 gr. smør
2 æg
100 gr. sukker
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk bagepulver
50 gr. hvedemel

Jordbærmousse:

2,5 dl. fløde
6 blade husblas
400 gr. jordbær
150 gr. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 bæger yoghurt natrurel – 2 dl.
en smule jordbærsaft
Browniebund:
Sæt ovnen på 200 gr. Hak nødderne groft. Smelt sjokolade og smør i en tykbundet gryde og tilsæt derpå de grofthakkede nødder. Pisk æg og sukker skummende. Bland vaniljesukker, bagepulver og mel, rør det sammen med ægge-sukkermassen og vend til sidst chokoladeblandingen heri. Hæld det hele i en smurt springform 26 cm og bag bunden nederst i den varme ovn i ca. 25 min. Lad herefter kagen blive kold.

Jordbærmousse:
Pisk fløden. Udblød husblassen i koldt vand. Blend jordbær, sukker og vaniljesukker og rør yoghurt i  blandingen. Smelt husblassen over vandbad i det vand, der hænger ved. Rør lidt jordbærsaft i og vend så jordbærsaucen i og til slut flødeskummet i.

Hæld blandingen over kagen og stil springformen i køleskab i  mindst tre timer.

Jeg plejer at sætte kagen på et stort fad, og så lægge jordbær langs kanten og blåbær ovenpå.

Denne gang skulle kagen transporteres, så jeg har brugt et Tupperwarefad (ikke så elegant, men super til tansport) og så er jordbær lagt langs kanten og blåbær ovenpå :)






Lakridstoppe




175 gr. kokosmel
2 æg
150 gr. sukker
2 spsk. lakridspulver - mit er fra Konnerup & Co

Kokosmel, sukker og lakridspulver blandes godt, og derefter røres æggene i, og alt blandes godt sammen. Derefter står blandingen og hviler i 30 minutter.

Blandingen røres derefter godt igennem igen, og formes til toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen er meget klistret, men jeg plejer at få det til 20 - 25 toppe.

Jeg bager dem med almindelig varme 180 grader i 15 minutter.

Om man kan lide det, så kan de pensles med sjokolade under bunden - smagen bliver kun bedre ;)




Torskefilet med grønsager, ananasmælke/flødesovs, paprikachips og ost :)


400 torskefilet i et smurt ildfast fad

2 spsk. olie
1 rød peberfrugt i terninger
1 halv porre i skiver
1 stilk bladselleri

Dette svitses i olien og lægges ovenpå fisken.

1 dl ananassaft eller mild morgenjuice
2 spsk. olie
1 tsk. tomatpure
0,5 tsk. salt
0,8 tsk. karry
0,25 tsk aromat
0,25 tsk. sort peber
0,5 terning fiskebullion

Dette blandes i en gryde og jævnes med 2,5 dl. mælk eller fløde + 2 spsk. mel, gives et opkog og hældes over fisk og grønsager.

Dette dækkes med paprikachips og øverst drysses 100 gr. revet ost.

Steges i ovn i 20 - 30 minutter ved 200 gr.

Serveres med kartofler.

PS - jeg laver altid dobbelt portion af grønsager og sovs til samme mængde fisk :)






Kylling med champignon, forårsløg, kalkunbacon, hvidløg og hakkede tomater


400 gr. inderfilet af kylling
400 gr. champignoner halverede
1 pakke kalkunbacon i strimler
4 forårsløg i store stykker
1 fed knust hvidløg
2,5 dl madlavningsfløde 18 %
1 spsk. mel
1 dåse flåede grofhakkede tomater
salt og peber

Fileterne blev brunet på panden i oliet og lagt i et ildfast fad og krydret med salt og peber.

Derefter blev forårsløg og champignon sauteret på panden sammen med det knuste hvidløg og efter nogle minutter blev de hakkede tomater og kalkunbacon tilsat. Derefter blev melet blandet med halvdelen af fløden og blev massen på panden jævnet med det, hvorefter resten af fløden blev tilsat.

Denne blanding blev fordelt over kyllinge fileterne, og fadet blev sat i ovnen i 16 minutter ved 200 gr.

Tilbehør løse ris





Torsk med fennikel, æbler, mandler, løg og spidskål


400 gr. torsk
4 æbler
1 halvt fennikel
1 løg
15 mandler ca.
1 halvt spidskål

Fennikel, æbler og løg skæres i små stykker og sauteres i olie på en pande. Spidskålen skæres i både og sauteres på panden og mandlerne hakkes groft.

Fisken krydres med salt og peber, drysses med mandlerne og bages 18 minutter i en 200 gr. varm ovn.

Anrettes som på billedet og serveres med en dressing af creme fraice 18 % rørt med lidt maionnaise og smagt til med frisk persille og purløg og lidt sitronsaft.

Velbekomme :)





Kylling med hvidkål og æbler serveret med kartoffelmos smagt til med pikant ost





25 gr. smør
400 gr. kyllingebryst
300 gr. fint hakket hvidkål
3 uskrællede æbler i grove stykker
2 spsk. friske timianblade
2 tsk. groft salt
0,5 dl grofthakket frisk bredbladet persille

Kartoffelmos

1 kg kartofler
150 gr. Pikant ost
1,5 tsk. groft salt
2 dl. af kogevandet gemmes

Vand og kartofler koges i ca. 20 minutter. Ca 2 dl. af kogevandet gemmes, resten hældes fra og kartoflerne damper tørre. Derefter moses de groft og ost og salt vendes i og tilsidst røres kogevandet i, til konsistensen er som man kan lide den.

Imens kartoflerne koger gyldnes smørret i en sautepande. Kødet brunes i ca. 3 minutter, så tilsættes hvidkål, æbler, timian og salt og retten steger videre ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 minutter eller mere.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar