søndag den 23. januar 2011

Rabarber + dej = lækker rabarbekageMin ældste datter har været hjemme i juleferie fra skole i København, og nu til den sidste arbejdsdag bagte hun kage, som hun havde med på arbejde i fredags. Lørdag morgen skulle jeg på kursus i glaskunst, så jeg tog resterne med der, og der blev spist op. I går aftes var min yngre datter og jeg så lækkersultne, at jeg bagte en ny rabarbekage - skal hilse fra de andre i huset, at den smager meget godt :)

torsdag den 20. januar 2011

Syning af genbrugsmaterialer og "frem fra glemselen"Jeg har været ret flittig og kreativ med hænderne, nu efter alle jule-arrangementerne. Jeg havde set Hadlas tasker og punge på hendes blog www.hadlas.blogspot.com , og jeg var også så heldig, at få en af hendes tasker i fødselsdagsgave, og blev så glad for materialet, at jeg ville sy noget selv. Første trin var at få fat i cykelslanger, og det var ikke så let, men til sidst lykkedes det, så blev de klippet op og vasket, og det foreløbige resultat ses ovenover. Jeg ønsker mig en taske mere, men min symaskine virker ikke så glad for at sy i slangerne, så jeg må prøve mig frem lidt mere. Jeg har syet en del patchwork for nogle år siden, så jeg havde en del flotte stoffer liggende, så det var ren nostalgi at tage stofferne frem igen, og bruge dem som foer i pungene.

onsdag den 19. januar 2011

StrikJeg har ikke strikket særligt meget siden i sommer, men mellem jul og nytår startede jeg på et strikkeprojekt. Jeg havde købt en kit fra Geilsk, som hun kaldte "Rundt regnet", og den var rigtig sjov at strikke. Jeg var lidt skeptisk i starten over, hvordan det ville gå, der skulle startes med 4 masker, 1 på hver pind og strikkes rundt - det var lidt træls i starten, men med min medfødte stædighed lykkedes det. Under strikningen var arbejdet "spidst" og min datter var meget betænkelig og mente, midten på ryggen ville bule ud, men som I kan se, lykkedes det meget godt og sjælevarmeren sidder meget godt.

søndag den 16. januar 2011

Undervisning af børn


Jeg har før fortalt på bloggen om, at jeg underviser børn i brodering. Nu op under jul var tre piger færdige med at brodere puder, og da jeg havde monteret dem klar til at indsætte pude, syntes jeg de var så søde, at I skulle se dem på min blog. Jeg tegner motiverne op med prikker, hvorefter børnene syr en knude (Colonial knot) i hver prik, og så sys der med kontursting omridset til midten af blomsten og kattens tryne og ører. Børnene bestemmer farverne selv, men dem som syr katte vælger som oftest at sy den sort, men tryne og ører ønsker de anderledes, så bemærk hvordan disse er syet. I midten af blomsten er der syet perler, i samme farver som blomsten og hvide perlemorsperler, så det er lige noget for piger - perler og glimmer.