fredag den 30. november 2012

kl. 08.00 morgen ;)

I går morges tog jeg på arbejde som sædvanlig, parkerede bilen som jeg plejede, men på min vej fra bilen og til døren ind på min arbejdsplads kiggede jeg op og syntes, at månen var specielt flot på luften, og kom i tanker om, at jeg i forbindelse med julemarkedet stadigværk havde mit kamera i rygsækken.

Så midt i morgentravlheden standsede jeg op, tog kameraet frem og knipsede nogle billeder, som jeg har lyst til at vise jer :)

Det jeg specielt blev opmærksom på var, at månen lyste så flot gennem træerne, som stod lige overfor kontorbygningen hvor jeg arbejder - vi har ikke så mange træer her på vores vindomsuste øer, så dem der er, dem lægger i hvert jeg mærke til :)


tirsdag den 27. november 2012

Julemarked :)

Så er vores julemarked startet - vi kunne slå dørene op i dag i Perlan - et rigtig flot hus som Tórshavnar kommuna ejer.

Jeg tog nogle billeder sent i går aftes, og som i kan se, så er der lidt af hvert :)

- billederne kunne nok være bedre, men fotografen/blæksprutten/arrangøren var ret træt på det tidspunkt ;)
mandag den 26. november 2012

Neon

Jeg har ikke været så begejstret for Neon, men nu er jeg vænnet til det. Forleden syede jeg cykelslanger sammen med neon-lynlåse og foer, og de blev solgt i løbet af "nul komma fem"

- så nu har jeg fortsat syningen, så jeg har nogle punge til salg på julemarkedet, og så fristede Stine Hoelgaard med Neon-snore, som jeg bestilte, og er de allerede ankommet :)


- jeg havde nemlig en ide i hovedet om at bruge dem til julepynt og indpakning, og jeg kan se at Stine har tænkt i samme baner :) se indlæg på hendes blog :)

søndag den 25. november 2012

Flere forberedelser ;)

Alting tar´ sin tid :) - særlig når man ønsker at nå det hele ;)

I onsdags var en af mine korte dage, så jeg var hjemme ved et-tiden.

Kl. 15.20 tog jeg og gemalen til arrangement i Nordens Hus, hvor MC Restorff - et af vore store sang og musik talenter - havde et arrangement i forbindelse med, at han havde udgivet endnu en CD.

Det var rigtig vellykket, og bagefter bød han og konen på kaffe med hjemmebagte småkager, frugt og ris a la mande med lækker frugtsovs. Det var ikke den traditionelle kirsebærsovs, men jeg kunne ikke rigtig finde ud af, hvad den var lavet af, men den indeholdt i hvert fald hindbær, så jeg tror det måske var kirsebær-sovs med hindbær - jeg vil prøve mig frem når julen nærmer sig, med at lave sådan en sovs, da jeg er rigtig træt af kirsebærsovsen ;)

Ellers så inspirerede samme sovs mig til at koge karamel-sovs - jeg kan bedre lide den over min ris a la mande - og jeg tænker på at lave lidt til julemarkedet :) som nu hastigt nærmer sig ! ! !


Dette er "prototyperne" - hvilken slags mærkeseddel skal de nu have ?

Kan ikke rigtig bestemme mig ;) - synes den sorte er flot, men lidt mørk mod kramellen, den lyseste for lys, så det bliver nok den i midten :) synes den er mest "julet" ;)

Jeg kan bedst lide den rene karamel over min ris a la mande, men nogle pisker flødeskum og smager den til med nogle skefulde karamel - jeg synes der bliver for megen fløde, men heldigvis kan vi alle ikke lide det samme - det er nok også derfor der kommer flere og flere nye og spændende opskrifter :)))))
fredag den 23. november 2012

Hjælp - fyldt op med billeder :(

Hej til jer alle som følger bloggen - de sidste dage har jeg lavet indlæg, men systemet siger, at jeg har brugt al min billedkapacitet, og må købe mere plads :(  - hvilket så vil sige, at jeg skal betale fast afgift pr. måned for billederne ! ! !

Jeg har taget billederne med for høj opløsning, og jeg har så prøvet at gå ind og redigere i billederne på indlæggene, men det lader sig åbenbart ikke gøre, så lige nu føler jeg mig lidt hjælpeløs :(

Jeg har slettet gamle indlæg, som havde mange billeder, men det hjælper ikke :(

Er der nogen af jer i blogland som har erfaring med dette ?

- eller kan foreslå mig et alternativ ?

mandag den 19. november 2012

Forberedelser :)

I næste uge skal jeg sammen med flere andre damer holde julemarked i centrum af Tórshavn - nærmere betegnet Perlan - et rigtig flot hus, som vi håber at kunne pynte og fylde med skønne håndlavede ting. Som sædvanlig er jeg endt som arrangør, så tiden går lige nu med praktiske ting, som ikke kan vises på bloggen ;) men 


- disse to blev færdige nu i aften - jeg håber på at få syet nogle flere inden på tirsdag.

Jeg syede to andre forleden som jeg viste frem på bloggen, men de blev solgt gennem min svigerinde :) da hun havde dem med på julemarked i Sandvík

fredag den 16. november 2012

Vinterklar :)

Nu efteråret er i fuld gang, så må man begynde at gøre sig klar til vinteren. Disse lave gummistøvler blev foreleden dag købt i den lokale Brugs :)


- og det er ikke nok med et par gummistøvler, de er ikke varme nok. For en uges tid siden åbnede en ny butik her i byen med håndlavede ting, hvor bl.a. jeg også sælger nogle af mine produkter. 

Da jeg så var forbi for at se, hvordan butikken tog sig ud, var disse skønne tykke rød-hvide strømper til salg, og det var lige dem jeg manglede, og da jeg ved  jeg ikke kommer til at strikke strømper foreløbig, kom dette par med hjem :) - de er strikket i tykt garn og går til midt på læggen :)


Butikken hedder Ediana efter indehaveren, som kommer helt fra Brasilien, og har bosat sig på vores kolde, våde og vindblæste øer ;)


Hyggelig beliggenhed - næsten i centrum og langs åen, som her ligger frit, men lige inden den løber overdækket gennem resten af byen ned til søen :)


Skønne og specielle ting :)


Det var i denne kuffert jeg fandt mine strømper, og som i kan se, så er der flere par tilbage :)

Da jeg havde taget billeder, måtte jeg lige se hele vareudvalget igennem, og så fandt jeg endnu et par strømper, denne gang maskinstrikkede i fint garn, længde helt op til knæ, og med skøn hæklet kant :)


Jeg tror jeg bliver rigtig varm og smart i vinter - der er ikke altid den kombination lykkes ;)Næste gang jeg tager forbi butikken, skal jeg huske at tage nærbilleder af varerne der er til salg :)

tirsdag den 13. november 2012

Mere regnbuefarver ;) men i anderledes udgaver ;)


Jeg har haft gæster i week-enden, og i den anledning blev der bagt. Denne gang "Verdens bedste kage", en gammel opskrift jeg kom i tanker om, nu julen nærmer sig.

- og hvorfor kom jeg så i tanker om den nu - jo det er fordi der skal marcipan, sjokolade og rosiner i midten af kagen.

Og regnbuen - ja jeg tror i har gættet det - fadet kagen står på blev købt i sommer i London, nærmere bydelen Acton, hvor min datter boede. Hun skulle vise mig en rigtig lækker butik i nærheden af hvor hun boede, og jeg måtte have dette fad/skærebræt med :)I kan nok se lækkerierne i midten - denne gang er det marcipan, nougat og rosiner :)Fredag åbnede udstilling i Smiðjan í Lítluvík - en af vores dygtigste væversker stillede ud sammen med andre kunstnere, og der kunne jeg bl.a. købe dette lakseskind fra Island :)- og disse to hjerter i lakseskind, som Poulina Jóanesardóttir solgte :) 

Fristelser alle vegne - og specielt nu op mod jul.
søndag den 11. november 2012

Efterårs stemning i billeder :)


Så har efteråret rigtig fået fat - på en af mine motionsture i foregående uge havde jeg kameraet med, da vejret var rigtig flot - koldt men med klar luft og meget lav sol  :)
- disse to havde rigtig foldet sig ud og slikkede solskin :)


Nogle gæs som spiste det sidste grønne græs - de kommer sikkert til at smage godt på bordet i nærmeste  fremtid ;)Fårene ligeledes - i fuld gang med at spise de sidste grønne og friske græs-totter :) - de skal jo klare hele vinteren :)


- et skeptisk moderfår - hvem er det mon som kommer her på to ben og sætter en underlige æske foran ansigtet ?


- bare rolig - den tobenede skal bare forevige os - synes den anden at sige :)


-  fårene kaster lange skygger i den lave sol :(


Solspejling i en vandpyt og "sølvklædte" våde sten :)


- selv de lavtvoksende græsser kaster skygger over den frosne overflade ;)


Undervejs blev der diset vejr 

På hjemvejen var der skumring, og disse gæs havde lagt sig til hvile for natten - billedet er blevet lysere end  virkeligheden- så er solen ved at gå for i dag og


- slutningen på endnu en god og smuk dag, med masser af frisk luft :)


fredag den 2. november 2012

Regnbuen på besøg :)

Ja, jeg er begyndt at mærke at julen nærmer sig ;)

Så efter en del forespørgsler efter mine cykelslangepunge startede jeg op i mit krea-rum med at sætte symaskinerne frem, sortere lidt i stofferne og lynlåsene, og til sidst bredte jeg lidt ud på mit sybord


Da jeg så trådte lidt tilbage for at se farverne på afstand syntes jeg, at det virkede som om jeg havde fået regnbuen på besøg :)


Regnbuefarverne omsat til punge :)