søndag den 5. januar 2014

God kaffe og godt læsestof :)

Selv om der ikke bliver skrevet så mange indlæg for tiden, så sker der alligevel noget.

Efter julestuen kom der nogle ordrer, og sammen med juleforberedelserne blev der ikke tid til ret meget andet. Ordrerne var på forskellige ting jeg har lavet indlæg om før, så jeg ville ikke trætte jer med at vise om igen.

Så kom julen og juleferien, og det blev nogle dage, hvor jeg tog mig tid til at gøre noget andet jeg elsker - nemlig at læse - det har jeg ikke haft ret megen tid til det dette efterår :)

- og jeg hyggede mig rigtig :)


Det første jeg læste var disse to af den islandske forfatter Kristín Marja Baldursdóttir - på henholdsvis 456 og 548 tæt skrevne sider, så det tog sin tid, men der blev også tid til mange kaffepauser med diverse julelækkerier :)  Bøgerne er skrevet om kvindeskæbner i 1900-tallets Island -  om deres drømme, længsler, lykke sorg og lidenskaber.


I november fik jeg tilsendt 5 slags økologisk kaffe fra # Øristeriet  Der blev brygget Espresso af Espresso Unica og Espresso A2, almindelig kaffe af Columbia, men dem jeg bedst kunne lide var Sidamo og Guatemala brygget som espresso og lavet til latte.Det som har overrasket mig med deres kaffe er, at den er ikke så bitter som anden kaffe jeg har prøvet. Jeg kommer altid kaffesirup eller rørsukker i kaffen, uanset hvordan den er brygget, men det var ikke nødvendigt med kaffen fra Øristeriet. 

De forskellige slags kaffe smagte selvfølgelig forskelligt, men alle havde det tilfælles, at de havde ikke den bitterhed jeg var vant til hos andre slags kaffe. Alle havde de også en fyldighed jeg ikke var vant til, og en dyb og behagelig eftersmag.  

Sidamo og Guatemala lavet som latte var som at drikke cacao med kaffesmag :)  milde og kremede, men alligevel med en dyb eftersmag i munden :)


Kaffen hos Øristeriet er ristet efter "slowroast" metoden i en manuel kafferister, og bliver kaffen først ristet lige før afsendelse, så man modtager friskristet kaffe - måske det er det som gør forskellen angående bitterheden. Kaffen er emballeret i en lækker sølvfarvet pose med en envejsventil, som gør at den frisk og holdbar. Noget jeg ikke har hørt om før er abonnement på kaffe, men det kan man få hos Øristeriet :) og synes jeg det lyder spændende,  og måske skal det prøves :) Bagefter læste jeg denne bog hvor Cecilie Frøkjær interviewer Jane Aamund - en rigtig interessant bog, og selv og det ikke var planlagt, så passede den rigtig godt som fortsættelse af de andre bøger.


I kaffepauserne blev der læst opskrifter på lækre kager ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar