onsdag den 2. februar 2011

StrikkeklubHer på Færøerne hvor jeg eg født og vokset op, og fremdeles bor, er der gamle traditioner med at gå i strikkeklub - bindiklubb på færøsk - og det kan være på forskellige måder. F.eks. kan du have en strikkeklub sammen med gamle skolekammerater, niecer, veninder som har fundet sammen, eller på tværs af generationer. Her i gaden hvor jeg bor, har vi for snart 2 år siden startet en strikkeklub, som samles af og til, så vi bedre kan lære hinanden at kende. Sidste mandag var det så, at jeg skulle lægge hus til strikkeklubben. Vi blev 9 stykker i alderen fra ca sidst i tyverne til først i tresserne. Da jeg skulle dække bord kom jeg til at tænke på, at mine to store piger altid gør mig opmærksom på, at jeg ejer smukt porcelæn Musselmalet Mega og gammelt sølv Freja, som bliver brugt alt for lidt, så det blev luftet denne aften, og for en gangs skyld, huskede jeg at tage billeder.
Når damerne havde siddet lidt og hygget sig med strikketøj, og ajourført hinanden med, hvad der var sket i gaden siden sidst, blev de først trakteret med reje-tærteog bagefter var der kage med flødeskum, marengs, hindbær, Mars bar i små stykker og pyntet med marcipan og revet flødesjokoladeDe fik også varm frugttærte med fersken, pære og æbler, men desværre huskede jeg ikke at tage billede af den :( men den smagte super :)

2 kommentarer:

  1. Endnu en dejlig, færøsk tradition.
    Jeg har strikket rigtig mange masker, når jeg har været på besøg hos min veninde i Tórshavn, og jeg køber stadig masser af garn med hjem, når jeg er på Færøerne

    SvarSlet
  2. Jeg bliver helt sulten, når jeg ser billederne ;)

    SvarSlet