fredag den 29. juli 2011

Ólavsøka - nationaldragt

Her på øerne holder vi Ólavsøka i disse dage, og da er det tradition for, at dem som ejer en nationaldragt, tager den på når man tager til byen. Her er et billede af min datter i hendes dragt, hun købte sig et vævet sæt tørklæde og forklæde i desember sidste år, så dette er første gang hun har sit eget på, andre gange har hun lånt mors broderede :)


Her er så min yngste datter i det første sæt jeg broderede


Og så et billede fra udstillingen på aftenskolen, af det næste sæt jeg broderede


Jeg kan også fortælle, at jeg har tegnet begge sættene selv, ud fra billeder i en bog som hedder Føroya flora, og så prøvet mig frem med forskellige sting, så der er ingen andre som har samme broderi/motiv som disse ;) - dog har jeg fortørret nogle af blomsterne, da nogle af dem er meget små i naturen. Vores klima er ret hårdt, så vi har ikke store blomster i naturen, og det ene af dem i det røde sæt, gror kun på fjeldene i over 400 meters højde ;) - jeg har set dem selv på mine vandreture og de gror helt op på fjeldtoppene :)

5 kommentarer:

 1. Flot Arbejde ser rigtigt godt ud :-)

  SvarSlet
 2. Hvad koster det hvis man skal ha syet en Dragt henholdsvis Herre-Dame ??

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget svært at svare på, og der er forskel på dame- og herredragten. Du kan måske få en dame dragt på begge sider af kr. 25.000,00, nok nærmere de kr. 30.000,00, alt efter hvordan man vil havde dragten, da dragterne er meget personlige og der er stor forskel i mønstre og materiale, både angående sølv og broderi/vævning og strik.

   Slet
  2. Hej Majken Jeg er meget betaget af den dragt du her syet til din yngste datter og vil gerne ha lavet en til min kone så lige et par spørgsmål
   1. hvad vil det koste
   2. hvor/hvem kan sy en sådan
   3 Er det noget du kan være behjælpelig med

   Slet
  3. Hej igen
   Det er den med det grønne forklæde

   Slet