søndag den 3. juni 2012

Gamle traditioner/historie

Her er nogle billeder fra 1. pinsedag fra Vágur - bygden her på øerne hvor jeg er født og havde min barndom :)

Så er det, om man tør skrive hvad dette er for noget - bådene med sejl som kan ses nedenfor har sin særlige historie i forbindelse med hvalfangst ud fra bygden Vágur. Min fødebygd har haft en helt særlig tradition fra gammel tid, som ikke har været andre steder på øerne. I forbindelse med når der blev set en grupper med hvaler ude i havet, så blev disse både brugt til at drive hvalerne ind til bygden, hvor de så blev slagtet og spist. Bygden var delt op i forskellige kvarterer, og bådene havde hjemme i de forskellige kvarterer, og når der så blev fanget hvaler, fik alle som var i bygden på det tidspunkt hvalkød og spæk -  om du var gæst i et af husene i bygden, så sørgede dine værter for, at du blev tilmeldt båden, og fik således en andel af den samlede fangst.


De gamle både er blevet repareret, og nogle gange hvert år bliver de søsat til en kortere sejltur, og skete dette 1. pinsedag, hvor jeg var i Vágur, og jeg tog nogle billeder i det flotte vejr - her mødes de gamle både med et supply-fartøj, som var på havnen den dag :)Jeg syntes det var sjovt at se, at bådenes sejl havde forskellig farve :)


De fik følge af mere nymodens både - også for sikkerhedens skyld 


- gammel tid møder ny tid - i baggrunden ses ringe til lakseopdræt 


Gamle og nye både på vej mod bygden Hov omkring middagstid - de kom hjem senere på aftenen


- så er det blevet aften, og tågen kommer krybende ned ad fjeldet :)

1 kommentar:

  1. Sikke da et smukt vejr, I havde. Jeg har selv overværet grindefangst, og jeg vil godt indrømme, at jeg ikke bryder mig om at se det. Jeg er dog fuld af beundring for den professionelle måde, det foregår på - og hurtigt. Og så har grinden jo levet et helt frit liv i modsætning til mange af de dyr, der bliver ført til slagterier

    SvarSlet