lørdag den 14. december 2013

Orkan, juleforberedelser og kaffe ;)

Ja, så sidder man endnu en gang og holder på hatten her på øerne, og så har orkanen endnu ikke ramt os for fuld styrke ;)Lige nu er årets sidste portion af Bingokugle-marengs i den ene ovn ;)- og mallemukker til middag i den anden ovn, så her dufter godt :)Imens vi venter så har jeg brygget kaffe igen igen ;)  også denne gang fra Øristeriet og det er Sidamo. Min sejlende mand er kommet hjem fra havet, men jeg fortalte ham ikke, hvilken slags kaffe det var, men han kom med en bemærkning om, hvor godt kaffen smagte.

Forleden dag havde jeg en veninde på besøg, og da bryggede jeg Guatemala, og hun syntes også kaffen smagte rigtig godt, og anderledes end hun var vant til.

Nu er vi ikke nogen rigtig kaffe-gourmeter, så hverken dem jeg serverer kaffen for, eller jeg selv, kan måske  uddybe kaffesmagen som en mere prof ;)  men jeg prøver efter bedste evne.


Jeg synes Guatemala og Sidamo får smagen bedst frem brygget i Eva Solo kaffebryggeren, de bliver sødmefyldte, fyldige og intense i smagen - smagen er så sødmefyldt, at jeg som ALTID kommer chokolade kaffe sirup i min kaffe, ikke behøver det, med disse slags kaffe :)  dejligt at kunne spare på sukkeret :)

I kan nok se ud fra pakkerne på billedet, at jeg har sparet på Columbia ;) og det er med vilje - den vækker mange gode minder. Det er en gammel kending fra min mors veninde, som ikke er imellem os mere. Hun havde en uddannelse som telegrafist, og sejlede på verdenshavene, og der lærte hun Columbia kaffe at kende, og når som helst hun kunne få fat i den her på øerne, så købte hun den. 

Når man så kom besøg fik man kaffe, og ikke hvilken som helst kaffe - der blev ikke sparet på bønnerne, så ørene næsten blafrede når man drak. Jeg bryggede den dog ikke så stærk, men smagen var god og kraftig, så resten bliver gemt til jul :) hvor jeg forhåbentlig for forældrene på besøg :)

Mine forældre bor på en anden ø end jeg, og for tiden er den ene orkan i hælene på den anden, så hverken båd- eller bustrafikken er regelmæssig.

Således ser vejrkortet ud til natten :(


Færøerne befinder sig lige i 7-tallet i centrum af det mørkerøde :(  uha uha

- men så hygger vi bare indendørs :)


- det er så mørkt i dag, at jeg allerede har tændt lys kl. er 13.00 ;)


- her er nogle små clutch færdige, og der skal laves flere i løbet af dagen - en stor ordre er kommet i hus ;)1 kommentar:

  1. Kære Majken. Håber der er kommet lidt bedre vejr til jer. Men jeg fløj over øerne i går på vej hjem til Grønland og der så godt nok SORT ude nede hos jer.

    Du og dine kære ønskes et lykkebringende godt nyt år her fra det kolde nord.

    SvarSlet