tirsdag den 30. april 2013

Vokseværk af strikketøjet ;)

Lige for tiden får jeg strikket en masse :) så nu ser Ærø således ud :) og der er skam endnu nogle Rådne fisk tilbage ;)
Når man strikker - eller for den sags skyld laver andre kreating - så tjekker man jo selvfølgelig garn forretningerne ud og deres udvalg af garn og andre praktiske dimserier. Et jeg har set de senere år er maskemarkører, og syntes de var da meget praktiske - nogle sjove andre flotte, og selvfølgelig skulle der indkøbes nogle rigtig flotte nogen, men det kunne jeg bare slet ikke lide :( de var rædselsfulde at strikke med syntes jeg, så jeg vendte tilbage med at strikke med mine hjemmelavede "løkker" af garn :)
Engang sidste år var jeg på kursus i Nordens Hus med Ragga fra Island, og der viste hun os nogle "dimser" hun havde købt i USA, og som hun brugte som maskemarkører. Dem delte hun gavmildt ud af, så jeg fik nogle stykker, og dem har jeg sørme brugt siden. Det er dem som ligger mellem blyanten og hjælpepinden, det er vistnok en slags sikkerhedsnål, men de kan bruges helt op til pinde nr. 8, så først når der strikkes på pinde tykkere end nr.  8, er jeg nødt til at gå tilbage til mine "garnløkker" ;)


- og mens jeg strikker ivrigt videre, hygger disse marengs sig i ovnen :)lørdag den 27. april 2013

Bagehygge :)

Forleden hyggede jeg mig sammen med min datter, og prøvebagte en kage, som i nærmeste fremtid skal bruges ved en særlig lejlighed.

Der måtte tjekkes om de forskellige fyld og bunde smagte godt sammen - undervejs tog jeg nogle billeder :)Fløde


- hvid sjokolade


- rabarberkompot med lidt hindbær for farvens skyld :)


- stor macaron bund, som skulle være en fragilité bund ;)


 - der spartles med fløde :)- og der rulles marcipan ud :)


- og så det vigtigste Prøvesmagning :)


- og den var rigtig lækker :)

torsdag den 25. april 2013

Hygge og afslapning :)

Nogle gange skal der bare hygges og slappes af :)


Først laver jeg mig en god kop kaffe med min Aeropres :)Så finder jeg min nyeste bog frem, et stykke kage, og så er det hele perfekt :)

- hmmmm men i nærmeste fremtid må jeg vel se at få lært at købe og downloade bøger fra nettet (til min forhenværende I-pad, som min mand har fået lov til at låne med til søs), så der kan blive sparet på papiret ;)

onsdag den 24. april 2013

Fragilité / macaron ?

Forleden dag skulle jeg bage en fragilité bund til en festkage.

Der blev pisket efter alle kunstens regler - har lavet dem hundrede gange før - men da den skulle i ovnen, var ovnen ikke ledig lige da, så bunden måtte stå på bordet og vente lidt.

Resultat ?


- det blev til en MEGA-macaron :)


- med kanten rigtig flot hævet :)

Heldigvis gjorde det ikke noget, at det blev en mere kompakt macaron-bund og ikke en mere luftig fragilité bund, da den skulle ind imellem fløde og creme :)

lørdag den 20. april 2013

Hvad synes I ?

For nu ret længe siden købte jeg et stykke stof, jeg jeg havde planer om at sy til gardiner, men mønsteret var således, at jeg blev ved med at tænke på, det ville være flot til en dug.

I dag tog jeg så stoffet frem igen for at sy det til gardiner, men så kom tanken om en dug frem igen, og for nemmere at komme til afgørelse bredte jeg stoffet ud på mit spisebord, og tog de stel frem jeg bruger, satte dem på stoffet, og nu er det så jeg spørger:

Hvad synes I ?- tja hvad synes I så ?


- måske lidt for meget til Musselmalet Mega ?- men måske perfekt til at give Eva Solo og Pillivuyt lidt kant ?

Jeg har bestemt mig :) det bliver til dug, og så må jeg i byen efter stof til gardiner, det er bare lidt problematisk og dog - vinduerne er så brede, at stofbredden må være mindst 150 cm bedst med 160 cm, så udvalget er ikke det store. 

Modsat bliver det måske ikke så svært at bestemme sig, når udvalget ikke er så stort ;)

torsdag den 18. april 2013

Man har et standpunkt .....

- til man får et andet ;)

Der bliver reklameret om alt muligt i disse dage, og reklamerne er beregnet på, at vi skal overbevises og købe.

Som i nok har lagt mærke til, så kan jeg også godt lide at lave mad, og at afprøve nye opskrifter. Specielt elsker jeg kager, og ingen er for besværlige at afprøve.

Nogle er mere udfordrende end andre, og kræver en del udstyr. Nogle gange skal der piskes æggeblommer og sukker i en skål, fløde i en anden, og æggehvider i en tredje, så man her en del at se til. 

Jeg har en gammel Krups håndpisker med stativ og en ret stor skål, men den er gammel og slidt efterhånden. Min  mand har repareret den nogle gange, men den er nu så slidt, at jeg kun kan piske fløde og æggehvider i den, og har her derfor ledt i flere år efter en afløser, men har ikke fundet nogen med en tilfredsstillende stor skål.

For nogle år siden gav jeg op og købte en af de store Krups maskiner, men har aldrig været glad for den, fordi da jeg piskede f. eks. smør og sukker satte det sig op ad siderne i skålen, og jeg måtte hele tiden stoppe og skrabe dejen ned mod bunden. Selv efter at æggene var blevet tilsat, måtte jeg skrabe både ned at siderne og op fra bunden :(

Min datter blev ved med at sige, at hun kendte mange som var glade for Kitchen Aid maskinen, men jeg troede ikke den var så meget bedre end andre - syntes det bare var smart reklame med alle de flotte farver.

Kort efter at datteren var flyttet ind hos mig i januar købte hun sig en Kitchen Aid, og jeg blev rigtig forkælet med alt muligt godt bagværk, og jeg måtte indrømme at den var rigtig god.

En dag satte vi så begge køkkenmaskiner på bordet - min skulle ælte boller hvilket ikke var afprøvet før, og du godeste hvor den opførte sig - den hoppede og dansede så jeg og datteren måtte holde fast i den under æltningen :( - og resultatet ?

Ud med den og ind med denne skønhed :)


- og jeg har sørme også fået en stor og fin skål :) - den er afprøvet og selv om skålen er stor, og der piskes små mængder, så pisker den alt rigtig godt og får alt med fra siderne :)


- og da fruen længe havde været irriteret over den gamle og tunge el-kedel, fortsatte hun indkøbsturneen og købte sig denne flotte og lette Eva Solo kedel :) - let som en fjer :)

Jeg syntes lyset var så flot, at lidt af omgivelserne skulle med - skønne tulipaner fra den lokale Brugs og skibet indeni glas-skulpturen er det sidste skib min mand har været med at bygge og lige nu sejler med og passer de store motorer :)

mandag den 15. april 2013

Ordspil ? ? ?

Vores sprog kan så meget - og det kom jeg til at tænke over nu til aften, da jeg skulle til at tage billeder af mit nye strikketøj fordi -

- jeg strikker en Ø

- og jeg spiser Rådne fisk samtidig

- men alt har sin forklaring i ord ;)

Jeg er startet på Ærø - fra Anette Danielsens bog "Kunsten at strikke en Ø"

Jeg har strikket i rigtig mange år - helt konkret kunne jeg strikke inden jeg kom i skole og lærte at læse. Min mors søster lærte mig at håndtere pinde og masker, og resten har jeg lært mig selv ud fra opskrifter, så jeg er ikke god til at "strikke derudad". De seneste år synes jeg, at opskrifterne har ændret sig meget, og tit har der været fejl i dem også, så mange gange har jeg været så irriteret, at jeg har givet op.

Sidste gang jeg strikkede en trøje havde jeg ikke nærlæst opskriften godt nok :)


- da jeg kom til ranglanen forstod jeg ikke ret meget, og syntes der manglede tekst til den og halsen - det viste sig så, at jeg havde læst for lidt i starten, da opskriften startede med at forklare hvordan ranglan og hals skulle strikkes.
Denne gang startede jeg meget fortrøstningsfuld, da Anette Danielsen har udgivet flere bøger, så hun har absolut erfaring i at lave opskrifter.

Jeg udvalgte mig Ærø, åbnede posen fra BonBonland med de før omtalte fisk ;)- og startede at strikke. Efter nogle omgange syntes jeg, at forklaringen til de efterfølgende pinde virkede lidt underlig, og sendte så en mail til Annette med nogle spørgsmål. Jeg fik hurtigt svar tilbage om, at hendes opskrifter skulle ikke læses forud, men strikkes efterhånden. Tja det gjorde jeg så, og heldigvis fandt jeg ud af, hvad hun mente i beskrivelsen, så hvad mon jeg støder på, næste gang jeg strikker efter opskrift - eller måske skulle man tage sig tid og designe selv ;)


- her ses lidt af det jeg har strikket. Garnet er 100 % uld fra færøske får, spundet på spinderiet hos Mona  Olsen i Klaksvig. Mona døde for nogle år siden, og er spinderiet nu nedlagt, så den slags garn fås ikke mere.

fredag den 12. april 2013

StrikkeklubLækkerier :)

I mandags mødtes strikkeklubben hos mig, og så vidt muligt tiden tillader det, plejer jeg at afprøve nye opskrifter og servere det for damerne. Jeg kan godt lide at prøve nye ting, og det må så strikkedamerne lægge mund og mave til, men det har de ikke spor imod, fordi de synes det er sjovt at prøve nye ting, og for det meste har jeg været heldig, og maden har smagt godt ;)

Denne gang serverede jeg Canapé brød, som jeg havde fundet hos CookieCrumble - formene havde jeg bestilt for en tid siden hos Cakesandmore.dk


Brødene blev smurt med pesto - basilikum, tomat og rucola - og ovenpå lagde jeg parmaskinke med melon, parmaskinke med tomat og rød peberfrugt, røget laks med løg og abrikoskompot og ost med valnød, blomme, blegselleri og honning :)Bagefter var der lun "Sjæleplejende æblekage" fra Lone Landmand med creme fraiche 18 % ;)


- og til sidst cheesecake brownie med hindbær - det er første gang jeg har bagt brownie med flødeosteblanding ovenpå, men det er absolut ikke sidste gang, fordi kagen smagte rigtig skønt. Til hindbærfyld og pynt turde jeg ikke bruge bærrene naturel, så jeg kom dem alle i en gryde, lod dem tø op og kogte dem så i en 2 minutters tid, lod dem køle helt af, og derefter blandede jeg dem i fløde/flormelis-blandingen.

Strikkedamerne sagde det hele smagte skønt :)


  formeneformene 

onsdag den 10. april 2013

People´s jumper færdig :)

Som jeg fortalte i forrige indlæg, så var jeg til strikkeværksted hvor vi sammen med Isabel Berglund skulle strikke hver en trøje - to ærmer og et forstykke - til et fællesprojekt, som hun så satte sammen.

I får lige nogle billeder jeg har taget af forløbet undervejs :)

Om i klikker på Nordens Hus via Facebook kan i se flere billeder taget af professionel fotograf.


- der strikkes med mange nøgler på en gang ;)


- mit forstykke :)


- mit samlede bidrag tilmed signeret :)


Alle dele syet sammen af Isabel Berglund :)- nærbilleder af detaljer :)


lørdag den 6. april 2013

People´s jumper

I det store og hele synes jeg ikke, at jeg har nogle dårlige dage, men nogle er bare bedre end andre, og så er der nogle som bare er nogle af det bedste :)


Udsigten til min morgenmad :) - jorden er dækket af et fint lag sne, så jeg gav også "mine" fugle morgenmad inden jeg tog hjemmefra :) 


- og for at kunne strikke optimalt, blev der spist optimal morgenmad - skyr, mysli, jordbær og i dagens anledning med nogle dryp ahornsirup ;) og så ud af døren til kursus i Nordens hus her i Tórshavn.

Kurset blev holdt af Isabel Berglund og opgaven kalder hun People´s jumper.


Opgaven blev at vi skal strikke hver to ærmer og et forstykke, som så bliver monteret til et kunstværk - og det er så det damerne er i fuld gang med :)- på tykke tykke pinde :)  og med flere tråde på en gang :)


- Nordens hus er bygget således, at det virker næsten som om vi sidder udenfor i solskinnet og strikker - heldigvis er vi inde bag glasset, da der er snefnug i luften udenfor ;)


og som sædvanlig - uden mad og drikke duer helten ikke :) - mad har i set før, men jeg syntes det sorte bord med  lysestagen, vandglasset og den flotte glastallerken var så flot i solstrålerne.


- der er kommet godt gang i fruens projekt :)


- da dagen i dag var næsten færdig kom der SMS fra datteren som inviterede til Pizza, og vel at mærke ikke en hvilken som helst Pizza, nej alt var hjemmelavet af hende og svigersønnen og dejen sprød og papirtynd :)Da vi havde spist færdig kunne jeg så bare fortsætte med strikningen, da det kommer til at knibe med at nå hele to ærmer og et forstykke på bare to dage fra kl. 09.30 - 17.00 - her er det ene ærme færdigt og det næste godt på vej :) så jeg kan nu med god samvittighed få mig lidt søvn, så jeg er veloplagt i morgen :)