lørdag den 19. maj 2012

Prototype færdig



Ligesom i eventyrene - der var engang - jeg strikkede nogle tørklæder, som lige skulle have noget pynt, så de blev ekstra skønne. Ideen til pelsen fik jeg fra Dorit, og engang sidste år jeg var i København, blev Skindhuset i Skindergade besøgt, og hjem med kom nogle minkehaler.



Klar - parat - start



- her har jeg skåret alle cirklerne klar til sammensyning og montering. Som de ligger der synes jeg, at de ligner sultne fugleunger, med næbbet åbent klar til at modtage en lækker regnorm ;




Sidste del af projektet er nu lavet færdig og det første tørklæde klar til at tage om halsen. For mig er tærklædet lidt specielt. Garnet stammer fra min svigermor, som døde ret ung, og ulden er fra hendes og mandens egne får. Hun har selv "nappað" ulden (husker ikke udtrykket på dansk, men hun har selv skilt den grove dækuld fra den bløde underuld), sendt ulden til den gamle spinderi Tøting i Gøta, hvor man dengang for mange år siden kunne få sin egen uld spundet og tilsendt igen som garn, og efter hendes død delte min svigerinde hendes garn mellem os.

Garnet har ligget og ventet i mange år, farven syntes jeg ikke var specielt spændende, og jeg prøvede at strikke med det i min grovstrikkemaskine, men garnet gik hele tiden i stykker. Som en sidste udvej til brug af garnet fandt jeg så på - inspireret af min datter - til at lave disse tørklæder. Hun strikker dem i lyse naturfarver som grå og hvid, og så strikker hun kulørte "kugler" og syr dem i kanten.



Her ser i så det første resultat - jeg har ikke nok haler til alle de resterende tørklæder jeg har strikket, så mon man skulle finde på noget andet til dem, eller måske tage en tur til Skindhuset efter flere haler ; )





4 kommentarer:

  1. Hvor er det blevet flot. Det ser rigtig godt ud med bomberne. Kunne også godt se dem i flere farver.

    SvarSlet
    Svar
    1. Bange for, at næste besøg i Skindhuset bliver omfattende ;)

      Slet
  2. Jeg skal love for, det giver et eksklusivt look med pelsebomberne, og jeg synes da, farven er rigtig fin

    SvarSlet
  3. Hvor er det flot! jeg er vild med dine små skind ponponer der er så søde måske! kunne du lave nogle med kunstpels til os der er overfølsomme over for dyrepels for designet er genialt
    knus til dig

    SvarSlet