tirsdag den 29. marts 2011

Patchwork- log cabin og 6-kanter

Her inde i blogland ser jeg, at mange har/bruger rigtig flotte retrostoffer og at den yngre generation er begyndt at sy patchwork i hånden af seks kanter, så jeg synes jeg vil vise jer nogle patchwork-tæpper jeg lavede først i 80´erne på aftenskoleundervisningen.


Dette var det første tæppe jeg lavede, og dengang rev man stofferne i strimler, strøg dem godt og så blev de syet på et bagstykke til en firkant, som når man havde mange, satte sammen til f. eks. et tæppe. Dette tæppe er syet af rester fra beklædnings-syning, samt stykker jeg købte på udsalg. Jeg stod i lære dengang, så der var ikke så mange penge at rutte med, og ej heller kunne man her på øerne købe det der i dag betegnes som patchwork stoffer, men jeg har altid været glad for tæppet. Det er specielt smukt ophængt på en  væg, og man kan se det på lidt afstand, da flyder farverne sammen og det minder om regnbuen.


Da vi alle damerne sad og syede, nogle i maskin og andre i hånden sagde jeg altid, at sy de der sekskanter, det gad jeg altså ikke, men nysgerrig som jeg er, så skulle det afprøves. Jeg lagde ud som før med de rester jeg havde, og ambitionerne var en grydelap, måske en pude, men inden jeg vidste af, var jeg faldet for teknikken, og sørme om det ikke endte med, at jeg måtte købe mere stof og det blev til et dobbelt sengetæppe - ja sådan kan det også gå, og det blev jeg drillet en del med af mine syfæller på aftenskolen ;)

3 kommentarer:

 1. Begge dine tæpper er da vildt flotte.

  Jeg er dybt misundelig, vil ikke selv kunne lave nogle som er så flotte.

  SvarSlet
 2. Kære mor! :)
  De tæpper har jeg set mange gange, før men de ser helt anderledes ud, nu hvor de ligger på gulvet! Jeg troede aldrig, at jeg ville komme til at lide dem, men nu må jeg indrømme, at jeg godt kunne tænke mig at arve det, som er lavet af sekskanterne! ;) Jeg kan bare forestille mig, hvor mange arbejdstimer der ligger bag! Jeg har desværre ikke arvet så meget af din tålmodighed ;)

  SvarSlet
 3. Rigtig flotte tæpper. Har selv et halvfærdigt projekt liggende, lavet på samme måde, som du beskriver med at sy fast på en firkant.

  SvarSlet