tirsdag den 8. marts 2011

Strikkeprøver til den færøske nationaldragt

Den sidste uge har jeg haft gang i strikning - jeg skal strikke en trøje til datterens nationaldragt, og den skal være færdig til omkring midten af juni. Det lyder måske ikke af så meget, men den skal strikkes på pinde nr. 2,5, være småmønstret i to farver, og færdig-gørelsen er en kapitel for sig selv, så det er nu jeg skal i gang. Den unge dame skal lige bestlutte sig for, hvilket mønster hun skal have, så mor her har strikket disse prøver, så hun har lidt at vælge imellem :)


Det ser måske lidt mærkeligt ud med numrene, men årsagen er, at den unge dame har svært ved at beslutte sig, så i disse dage med så mange smarte tekniske muligheder, så har jeg som i ser, taget billede af prøverne og sendt det via mail til min datter som studerer i Danmark, og så skal de to unge damer hjælpes ad med at finde et mønster ;) - det er jo det man har søstre til ikke :)

4 kommentarer:

 1. Jeg synes alle mønstrene er smukke, jeg kan godt forstå, det er svært at vælge

  SvarSlet
 2. Der findes bare ingenting så smukt så en færøsk folkedragt.. Jeg ville så gerne have én selv - men der går ligesom ikke rigtigt - det ville jo være snyd ik?

  Jeg måtte fri til min mand første gang jeg så ham i sin dragt. (han er halvfæring)Han havde fundet den frem fra gemmerne til Olavsøka for, efterhånden , mange år siden...
  Det er de mest utrolige ting sådan en dragt kan føre til :)

  K/ Stine

  SvarSlet
 3. Hejsa :)
  Har du evt et mønster til trøjen til nationaldragter, og hvor køber du garnet? Tænker om vi evt har det i DK også, eller skal det købes derhjemme?
  Eller kender du måske nogen der sælger deres dragt?
  Mvh H. Sand

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, der er et mønster, men jeg synes ikke det er særligt godt. Jeg går meget op i at trøjen sidder på damen/pigen som skal bruge den, og opskriften er en standard opskrift i S/M/L, så jeg anbefaler at man gør sig klart, hvordan man ønsker den skal sidde, og så starter med strikkeprøver og fortsætter med udregninger. Det garn som blev brugt da jeg var pige, og som stadig bruges er et tysk som hedder Frølich og kan købes mange steder. I dag bliver der strikket i mange forskellige kvaliteter, men alle er ikke så holdbare desværre, de toves under ærmerne og får fnuller på overfladen :(

   Slet